ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε 16χρονο

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε 16χρονο
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομη πυροβολισμού ακινητοποίησης EUROKINISSI - Φωτογραφία αρχείου

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του 34χρονου αστυνομικού που φέρεται να πυροβόλησε στο κεφάλι 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα GrTimes.gr, ο 34χρονος αστυνομικός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομη πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Ο αστυνομικός, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και εναντίον του οποίου έχει διαταχθεί ΕΔΕ, παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

Έξω από τα Δικαστήρια έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου ενώ αισθητή είναι η παρουσία της αστυνομίας, για την αποφυγή επεισοδίων.

Ο αστυνομικός μετήχθη στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εισήλθε στο χώρο με σκυμμένο το κεφάλι.

Ο 16χρονος Ρομά, που είναι και πατέρας ενός μωρού 1,5 ετών, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, με τους θεράποντες ιατρούς να κρίνουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη, που σημειώθηκε αφότου ο 16χρονος εγκατέλειψε βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει, εκλήθησαν να δώσουν εξηγήσεις για το συμβάν.

Κατά πληροφορίες, οι ίδιοι είπαν σε συναδέλφους τους ότι ο 16χρονος επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό όχημα που οδηγούσε.

Επεισόδια και προσαγωγές

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό του τραυματισμού του 16χρονου Ρομά, ξεκίνησαν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,με την αστυνομία να προχωράει σε έξι προσαγωγές.

Να σημειωθεί ότι ομάδα ατόμων Ρομά, που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, πυρπόλησε κάδους στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, διαμαρτυρόμενοι για τον σοβαρό τραυματισμό ενός 16χρονου ομόφυλού τους από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Η αστυνομία τους επιτηρούσε από απόσταση για να μην προκληθούν νέα επεισόδια.

Οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν στις εννιά το βράδυ, ενώ άνδρες της πυροσβεστικής με υπηρεσιακό όχημα έσβησαν τις φωτιές στους κάδους απορριμμάτων, τους οποίους είχαν αναποδογυρίσει και πυρπολήσει διαδηλωτές επάνω στο οδόστρωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ