ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ένταση στο Νομισματοκοπείο: Ρομά έκαψαν λάστιχα - Δεν έκλεισε η Μεσογείων

Νέα ένταση στο Νομισματοκοπείο: Ρομά έκαψαν λάστιχα - Δεν έκλεισε η Μεσογείων
Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ένταση σημειώθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων στο Νομισματοκοπείο από συγκεντρωμένους Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό.

Οι συγκεντρωμένοι Ρομά, έκαψαν λάστιστιχα στο δρόμο, ωστόσο, δεν χειάστηκε μέχρι στιγμής να κλείσει η λεωφόρος.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Η Λεωφόρος Μεσογείων στο ύψος του Νομισματοκοπείου, γίνεται για δεύτερη φορά πεδίο έντασης. Χθες Τρίτη η λεωφόρος παρέμεινε κλειστή για αρκετή ώρα, καθώς συγκεντρωμένοι Ρομά, έκαψαν λάστιχα και κάδους, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ΟΠΚΕ. Στο πυροσβετικό όχημα που προσπάθησε να προσεγγίσει στο σημείο πραγματοποιήθηκε επίθεση με πέτρες και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Κλειστή η περιφερειακή Αιγάλεω

Εξάλλου, στο κλείσιμο της περιφερειακής Αιγάλεω προχώρησε το πρωί της Τετάρτης (7/12) η αστυνομία λόγω αντικειμένων που πέταξαν ομάδες Ρομά μετά από συμπλοκή με την αστυνομία για τον βαρύτατο τραυματισμό 16χρονου από πυρά αστυνομικού.

Στην Περιφερειακή Αιγάλεω παραμένουν το πρωί της Τετάρτης (7/12) δυνάμεις της αστυνομίας έως ότου συνεργεία να καθαρίσουν τον δρόμο από πέτρες, κάδους, λάστιχα κτλ.

Σημειώνεται πως η κατάσταση ήταν δύσκολη τα ξημερώματα στο Μενίδι και συγκεκριμένα στην οδό Μόρνου όταν νεαροί Ρομά πέταξαν διαφορά αντικείμενα έναντι των αστυνομικών δυνάμεων. Από το συμβάν τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η περιφερειακή Αιγάλεω είχε κλείσει λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης (06/12) μετά από επεισόδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ