ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Τα 18 εκατ. ευρώ, η περίεργη πώληση ακινήτου και οι 700 «ύποπτες» κινήσεις

Κιβωτός του Κόσμου: Τα 18 εκατ. ευρώ, η περίεργη πώληση ακινήτου και οι 700 «ύποπτες» κινήσεις
Νέα στοιχεία για την υπόθεση προκύπτουν από τις έρευνες ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» φαίνεται πως προκύπτουν από τις έρευνες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τόσο για τις καταγγελίες περί κακοποιητικών συμπεριφορών σε βάρος φιλοξενούμενων παιδιών σε διάφορες δομές όσο και για τα οικονομικά της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που έχει ήδη δεσμεύσει όλους τους λογαριασμούς της «Κιβωτού», σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, με συνολικά ποσά που αγγίζουν τα 18 εκατομμύρια ευρώ, έχει επικεντρωθεί σε περίπου 700 κινήσεις καθημερινά, τις οποίες θεωρεί «ύποπτες».

Παράλληλα, οι ελεγκτές της Αρχής εξετάζουν και την πώληση ενός ακινήτου, που ενώ ανήκε στην οργάνωση, φέρεται να αγοράστηκε από τους γονείς του 35χρονου Ιρακινού, ο οποίος θεωρείτο το «δεξί χέρι» του πατέρα Αντώνιου και ήταν γενικός διευθυντής της «Κιβωτού».

«Υπάρχουν για όλα παραστατικά και αποδείξεις», δήλωσε πάντως εμφατικά το Σάββατο ο συνήγορος του πατέρα Αντώνιου, Θρασύβουλος Κονταξής, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο προκειμένου να υποβάλει, όπως προανήγγειλε, έγκληση για συγκεκριμένα αδικήματα, σχετικά με την «παράνομη», όπως τη χαρακτήρισε «αποβολή του ιερέα από το σπίτι του στην Κιβωτό το Κόσμου».

Όπως είναι γνωστό οι Αρχές διερευνούν τέσσερα κακουργήματα, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση και απιστία.

Για το λόγο αυτό με παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ιωάννη Σέβη, ο οποίος θεωρείται εξειδικευμένος σε οικονομικά σκάνδαλα, προς την Οικονομική Αστυνομία διενεργούνται συγκεκριμένες πράξεις προκειμένου να ριχθεί φως στα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου,» του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και ακόμα 9 προσώπων.

Επιπλέον, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει προτεραιοποιήσει τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασηςπόθεν έσχες») της πρεσβυτέρας, ώστε να διαπιστωθεί εάν σε αυτές έχουν δηλωθεί όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία.

Με τον τρόπο αυτό, η Αρχή έχει πρόσβαση και στα οικονομικά του πατέρα Αντώνιου, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και οι συγγενείς πρώτου βαθμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ