ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Τι είναι ο «ιός της καμήλας» που έρχεται από ... το Μουντιάλ

Παγώνη: Τι είναι ο «ιός της καμήλας» που έρχεται από ... το Μουντιάλ
Οι γονείς δεν πρέπει να στέλνουν στο σχολείο παιδιά που νοσούν από γρίπη ακόμη και με ήπια συμπτώματα, σημείωσε η κ. Παγώνη Eurokinissi

Στην έξαρση των ιώσεων αλλά και στον «ιό της καμήλας» αναφέρθηκε σε τηλεοπτική συντέντευξή της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η κα παγώνη μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», είπε πως πάντα μετά τον Νοέμβριο παρατηρείται έξαρση των ιώσεων, αλλά φέτος είναι εντονότερο γιατί τα 2 προηγούμενα χρόνια λόγω του κορωνοϊού λαμβάναμε μέτρα ασφαλείας κι αυτό είχε ως συνέπεια να προστατευόμαστε κι από ιώσεις κάτι που φέτος δε γίνεται.

Η κυρία Παγώνη, είπε πως η κορύφωση των ιώσεων και της γρίπης, παρατηρείται από τα τέλη Δεκεμβρίου έως και τα τέλη Φεβρουαρίου και για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν, γιατί ακόμη κι αν νοσήσουν τα συμπτώματα θα είναι ηπιότερα.

«Η γρίπη μας ανησυχεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, αυτήν την περίοδο», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως τα περισσότερα παιδιά είναι άρρωστα και δεν πρέπει οι γονείς τους να τα στέλνουν σχολείο ακόμη και με ήπια συμπτώματα.

Ανέφερε δε πως μέσα σε ένα διήμερο εφημερίας, στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», εμφανίστηκαν 1.300 περιστατικά με γρίπη. «Έχουν γίνει μέχρι στιγμής 2,5 εκ. εμβολιασμοί και είναι σχετικά λίγοι» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στο «στρεπτόκοκκο Α», είπε ότι δεν πρέπει να μας ανησυχεί και το μόνο που χρειάζεται είναι έγκαιρη διάγνωση για να δοθεί έγκαιρα η αντιβίωση. Τα δε συμπτώματα στα παιδιά που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο υψηλός πυρετός και ο έντονος πονόλαιμος.

Ο «ιός της καμήλας»

Η κυρία Παγώνη αναφέρθηκε και στον «ιό της καμήλας», λέγοντας πως είναι γνωστός από το 2012. Μεταδίδεται είτε από επαφή με καμήλα, είτε δια μέσου της αναπνευστικής οδού. Δεν μεταδίδεται εύκολα, αλλά ο ένας στους τρεις που κολλάει τον ιό, καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ