ΕΛΛΑΔΑ

Αιτωλοακαρνανία: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την ανθρωποκτονία εξ αμελείας 60χρονου κυνηγού

Αιτωλοακαρνανία: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την ανθρωποκτονία εξ αμελείας 60χρονου κυνηγού
Αφέθηκε ελύθερος αλλά θα ακολουθήσει η διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του τραγικού γεγονότος.

Ελεύθερος αφέθηκε ο 48χρονος, που τραυμάτισε θανάσιμα κατά λάθος 60χρονο κατά τη διάρκεια κυνηγιού στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας.

Το θύμα σκοτώθηκε ακαριαία, καθώς μία από τις σφαίρες τον πέτυχε κατευεθείαν στην καρδιά.

Σε βάρος του 48χρονου, που συνελήφθη χθες Τετάρτη (14/12), σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αφέθηκε ελεύθερος.

Θα ακολουθήσει η διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του τραγικού γεγονότος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό

«Συνελήφθη ημεδαπός άνδρας στην Αιτωλοακαρνανία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια κυνηγιού, εξέλαβε ως θήραμα έναν ημεδαπό άνδρα και τον τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετικό όπλο Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Αμφιλοχίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, κατά την διάρκεια κυνηγιού, σε ορεινή περιοχή της Αμφιλοχίας, όπου είχε μεταβεί με ημεδαπό άνδρα, εξέλαβε τον τελευταίο ως θήραμα και τον πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε νόμιμα ο κατηγορούμενος, καθώς και τρεις κάλυκες από τον τόπο του περιστατικού. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ