ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο
INTIME / Αρχείου

Ελεύθερος θα παραμείνει ο 34χρονος αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Το δικαστικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ του ανακριτή για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Μετά την απολογία του, υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα με τον τελευταίο να ζητάει την προφυλάκιση του.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την πρόταση του ανακριτή ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την απολογία του στον 6ο ανακριτή, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα γιατί ο 16χρονος οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει τη δεύτερη μηχανή της ΕΛΑΣ. Ανέφερε ότι πυροβόλησε εν κινήσει, στοχεύοντας στο αυτοκίνητό και όχι στον οδηγό.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι αστυνομικοί προχώρησαν σε καταδίωξη αφού ο 16χρονος αρνήθηκε να σταματήσει στο σήμα που του έκαναν. Νωρίτερα είχε βάλει βενζίνη στο όχημά του και έφυγε χωρίς να πληρώσει στο βενζινάδικο. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησε η καταδίωξη του 16χρονου Ρομά.

Οι αστυνομικοί μετά τον πυροβολισμό, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για το συμβάν.

Οι ίδιοι είπαν σε συναδέλφους τους ότι ο16χρονος «επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό όχημα και οδηγούσε επικίνδυνα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους».

Αρχικά, ο 16χρονος Ρομά, πατέρας ενός μωρού 1,5 ετών, νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό του τραυματισμού του 16χρονου Ρομά, ξεκίνησαν εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την αστυνομία να προχωράει αρχικά σε έξι προσαγωγές. Τις επόμενες ημέρες σημειώθηκαν επεισόδια και εντάσεις σε πολλές περιοχές της χώρας κυρίως στη δυτική Αττική και τη Θεσσαλονίκη από τους Ρομά, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ