ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή δολοφονία στη Ν. Σμύρνη: Ο συνεργός και η πινακίδα του οχήματος «κλειδιά» στην έρευνα

Διπλή δολοφονία στη Ν. Σμύρνη: Ο συνεργός και η πινακίδα του οχήματος «κλειδιά» στην έρευνα
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να βρουν τον αριθμό του οχήματος που μπορεί να δώσει πολλά ακόμη στοιχεία στις έρευνές τους ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / Eurokinissi

Ολο και πιο κοντά σε νέα στοιχεία γύρω από την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στη Νέα Σμύρνη βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές, καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν αναλυθεί ακόμη περισσότερο οι εικόνες από τα βίντεο που βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ και οι οποίες «οδηγούν» βήμα - βήμα προς τους δράστες. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο Open, η Αστυνομία έχει καταφέρει να βρει το δρομολόγιο, αλλά και το μέσο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, όμως, μέσα από τις ειδικές αναλύσεις που γίνονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΓΑΔΑ, γίνονται προσπάθειες να φτάσουν και στην ταυτοποίηση της πινακίδας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να βρουν τον αριθμό του οχήματος που μπορεί να δώσει πολλά ακόμη στοιχεία στις έρευνές τους.

Παράλληλα, η Αστυνομία ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στον συνεργό του εκτελεστή. Ηδη έχει εντοπιστεί ένας ύποπτος, ο οποίος έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και δεν αποκλείεται να πρόκειται για τον άνθρωπο που βοήθησε στη δολοφονία.

Μάλιστα, ο συνεργός του εκτελεστή δεν αποκλείεται να βρισκόταν ακόμη και μέσα στην καφετέρια την ώρα της δολοφονίας, δίνοντας το «σήμα» για το τραπέζι στο οποίο βρισκόταν ο «στόχος» και την πληροφορία στον εκτελεστή για να μπει και να πυροβολήσει τα δύο θύματα.

Τα θύματα της επίθεσης

Τις φωτογραφίες και τα ονόματα των δύο Αλβανών που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στη Νέα Σμύρνη έδωσε στη δημοσιότητα αλβανικό ΜΜΕ, την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. προχωρά μεθοδικά τις έρευνες για να αποκαλύψει το κίνητρο της διπλής δολοφονίας.

Όπως γράφει το top-channel.tv, πρόκειται για τους Armando Organja (αριστερά), 44 ετών, και τον 41χρονο Kreshnik Çerçizaj (δεξιά)

Ποιος ήταν ο στόχος του εκτελεστή

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί εντόπισαν επτά κάλυκες από εννιάρι πιστόλι στο σημείο και να εκτιμούν πως στόχος του εκτελεστή ήταν ο άνδρας που πυροβολήθηκε στο κεφάλι, δηλαδή ο 44χρονος Armando Organja.

Ο εν λόγω άνδρας ήταν εκτός φυλακών με περιοριστικούς όρους, καθώς εμπλεκόταν σε υποθέσεις ναρκωτικών, όπλων και ληστείες.

Το γεγονός ότι ήταν ο στόχος του εκτελεστή ενισχύεται από το γεγονός ότι δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι. Ο δεύτερος νεκρός, που ήταν μαζί του, φαίνεται ότι δέχτηκε τις σφαίρες του εκτελεστή χωρίς να είναι στόχος του.

Σημειώνεται ότι το ποινικό του παρελθόν έχει σχέση με σύλληψη για τυχερά παίγνια και παλαιότερα για οπλοκατοχή.

Η κοπέλα που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αιματηρού περιστατικού και νοσηλεύεται ήταν θαμώνας στο κατάστημα και καθόταν σε διπλανό τραπέζι από αυτό των δύο νεκρών ανδρών.

Οι περισσότεροι θαμώνες του καφέ προσπάθησαν να κρυφτούν και να καλυφθούν κάτω από τα τραπέζια, όπως μαρτυρά και βίντεο που έχει στη διάθεσή του το CNN Greece.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών θα ζητήσουν άρση απορρήτου τόσο για τα κινητά τηλέφωνα των δυο θυμάτων ενώ θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν και κάποιο ενεργοποιημένο κινητό του δράστη.

Το ενδεχόμενο αυτό, όμως, είναι μάλλον απίθανο.

Πάντως θα ρίξουν το βλέμμα τους και στις φυλακές, καθώς θα ερευνηθεί και η πιθανότητα να εμπλέκεται στη δολοφονία κάποιος κρατούμενος ή να γνωρίζει πτυχές αυτής της εν ψυχρώ δολοφονίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ