ΕΛΛΑΔΑ

Εύα Καϊλή: Τα Χριστούγεννα στη φυλακή, οι φόβοι για απαγωγή και αλλοίωση στοιχείων

Εύα Καϊλή: Τα Χριστούγεννα στη φυλακή, οι φόβοι για απαγωγή και αλλοίωση στοιχείων
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ. Δημητρακόπουλου πως ένας από τους λόγους που η κ. Καϊλή προφυλακίστηκε είναι πως ο εισαγγελέας ανησυχούσε πως θα έπεφτε θύμα απαγωγής από το Κατάρ Getty Images / Vladimir Rys / Stringer

Στη φυλακή θα περάσει τα Χριστούγεννα η Εύα Καϊλή, μετά την απόφαση των βελγικών αρχών να παραμείνει προφυλακισμένη για έναν ακόμη μήνα για την υπόθεση του λεγόμενου Qatar Gate. Η απόφαση θα κριθεί εκ νέου στις 22 Ιανουαρίου.

Η Εύα Καϊλή έχει δικαίωμα άσκησης έφεσης μέσα σε 24 ώρες από την έκδοση της απόφασης προφυλάκισης, ωστόσο όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας φέρεται να έχει λάβει ήδη την απόφασή του, ενώ όπως υποστήριξε ο Βέλγος εισαγγελέας δέχεται πιέσεις από τον Τύπο και το πολιτικό περιβάλλον της Ε.Ε.

«Για ένα μήνα ακόμη θα παραμείνει η προσωρινή της κράτηση. Βέβαια οι τοποθετήσεις του εισαγγελέα, προδίκαζαν το αποτέλεσμα. Έγινε πρόταση από εμάς να διατάξει το δικαστήριο τον κατ’ οίκον περιορισμό, όπου σε αυτή την περίπτωση η κα Καϊλή δεν θα είχε καμία ηλεκτρονική συσκευή, ένα σταθερό τηλέφωνο, το οποίο να παρακολουθείται από την αστυνομία», είπε χαρακτηριστικά στο Mega.

Οι τρεις λόγοι παράτασης της κράτησής της

Η απόφαση να παραμείνει στη φυλακή η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ελήφθη πρώτον γιατί θεωρείται ύποπτη φυγής, δεύτερον για εκτιμάται πως μπορεί να καταστρέψει στοιχεία που αφορούν στην έρευνα και μπορούν να οδηγήσουν και σε περαιτέρω αποκαλύψεις και τρίτον επειδή θα μπορούσε να έρθει σε επαφή με υπόπτους αγνώστων στοιχείων, οι οποίοι θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμοι στην εν εξελίξει έρευνα.

«Προς όφελος και προστασία της έρευνας καμία άλλη πληροφορία δεν θα δίνεται στο εξής και τα ΜΜΕ θα ενημερώνονται μέσω νέων δελτίων τύπου» αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας.

Σχετικά με τον φόβο αλλοίωσης στοιχείων από την πλευρά της πρώην αντιπροέδρου της ευρωβουλής ο δικηγόρος της απάντησε: «Τέτοιος φόβος δεν υπάρχει και μην ξεχνάτε ότι ο ανακριτής είπε δεν έχει στοιχεία για την διαφθορά, το ξέπλυμα χρήματος και την εγκληματική οργάνωση».

«Όχι» στο βραχιολάκι για να μην απαχθεί από κατασκόπους

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του κ. Δημητρακόπουλου πως ένας από τους λόγους που η κ. Καϊλή προφυλακίστηκε είναι πως ο εισαγγελέας ανησυχούσε πως θα έπεφτε θύμα απαγωγής από το Κατάρ.

«Το πρωί όταν κατά την ακροαματική διαδικασία, ο Βέλγος εισαγγελέας αναφέρθηκε στις αντιρρήσεις που είχε σχετικά με την αποφυλάκιση της κας Καϊλή με βραχιολάκι ώστε να είναι μόνο με το παιδί της και κανέναν άλλο και έχοντας ως μοναδικό τρόπο επικοινωνίας ένα σταθερό τηλέφωνο που θα ελέγχεται επί 24 ώρες από τις βελγικές Αρχές, είπε ότι φοβάται πως η Ελληνίδα ευρωβουλευτής μπορεί να πέσει θύμα απαγωγής από κατασκόπους του Κατάρ.

Τότε, ο συνάδελφος κ. Ριζόπουλος απλά φάνηκε να εκπλήσσεται από αυτό που άκουσε, αλλά εγώ ζήτησα να κάνω παρέμβαση και απάντησα επί λέξη: ''Έτσι όπως μας τα λέτε, σε λίγο το Κατάρ θα στείλει και στρατεύματα να καταλάβει τις Βρυξέλλες για να απαγάγουν την ωραία Εύα''».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ