ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: «Μαμά δεν μπορούμε να τα βάλουμε με αυτόν» είπε ο πρώτος καταγγέλλων

Κιβωτός του Κόσμου: «Μαμά δεν μπορούμε να τα βάλουμε με αυτόν» είπε ο πρώτος καταγγέλλων
Επί 8 μήνες ο 19χρονος, προσπαθούσε να βρει την ψυχολογική υποστήριξη που χρειαζόταν προκειμένου να καταγγείλει την ασέλγεια από ηγετικό στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου, λέει η μητέρα του Eurokinissi

Επί 8 μήνες ο 19χρονος, προσπαθούσε να βρει την ψυχολογική υποστήριξη που χρειαζόταν προκειμένου να καταγγείλει την ασέλγεια από ηγετικό στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου, λέει η μητέρα του.

Όπως ανέφερε η ίδια στον Alpha, το παιδί φοβόταν να καταγγείλει το περιστατικό καθώς η Κιβωτός τους παρείχε διαμέρισμα. Επίσης, το στέλεχος που κατηγορείται φέρεται να του είχε κάνει πλύση εγκεφάλου, λέγοντας ότι έχει διασυνδέσεις με άτομα υψηλού κύρους.

«Μαμά δεν μπορούμε να τα βάλουμε με αυτόν», της είχε πει χαρακτηριστικά ο 19χρονος.

Η μητέρα του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, το ηγετικό στέλεχος «άπλωνε τα βρωμόχερά του στα γεννητικά όργανα του παιδιού», ενώ πρόσθεσε ότι το παιδί στην αρχή ήταν σε σοκ και δεν μπορούσε να πει τίποτα.

Αρχικά, ο 19χρονος είχε μιλήσει στον αδερφό του κι έπειτα στη μητέρα του, ενώ αναγκάστηκε να μείνει 8 μήνες μετά την ασέλγεια στη δομή μέχρι να μπορέσει να φύγει. Μάλιστα, φέρεται να είχε πει στη μητέρα του: «Μαμά στ' ορκίζομαι ότι δεν πρόκειται να τον αφήσω πλέον να μου τα κάνει αυτά».

Σύμφωνα με τη μητέρα, το παιδί σταμάτησε το σχολείο γιατί δούλευε 10 ώρες για την Κιβωτό. Ο πατέρας Αντώνιος, που κατηγορείται, φέρεται να έπαιρνε τον 19χρονο μαζί του και στα κανάλια για να μιλάει υπέρ της Κιβωτού.

Μετά την καταγγελία, η οποία έφερε ντόμινο άλλων καταγγελιών από παιδιά για τις δομές της Κιβωτού, η εισαγγελέας είπε στον 19χρονο να μη φοβάται και το παιδί πλέον είναι αισιόδοξο.

Τρεις καταθέσεις για σεξουαλική κακοποίηση

Όσον αφορά στην έρευνα των Εισαγγελέων Ανηλίκων για σεξουαλικά εγκλήματα, υπάρχουν τρεις κρίσιμες καταθέσεις για σεξουαλική κακοποίηση δύο παιδιών. Η πρώτη είναι αυτή του 19χρονου που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου, η δεύτερη ενός αυτόπτη μάρτυρα που επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του 19χρονου αναφέροντας ότι είδε υψηλόβαθμο στέλεχος να κακοποιεί τον 19χρονο (ενώ εκείνος ήταν ακόμα ανήλικος) και η τρίτη ενός 15χρονου που φέρεται να έχει καταθέσει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού.

Ο κύκλος της έρευνας των Εισαγγελέων που αφορούσε στη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων έχει κλείσει και πλέον καλούνται για ανωμοτί κατάθεση τα πρόσωπα που έχουν μπει στο κάδρο των ευθυνών, τόσο όσον αφορά στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση όσο και όσον αφορά στις καταθέσεις για άγριους ξυλοδαρμούς και εν γένει κακοποιήσεις παιδιών.

Ο εισαγγελέας κάλεσε τον πατέρα Αντώνιο ως ύποπτο για ασέλγεια

Ως ύποπτος κακουργηματικής ασέλγειας σε βάρος δύο ανηλίκων στην Κιβωτό του Κόσμου αλλά και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες των παιδιών, αδίκημα πλημμελήματος, καλείται σε εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος από τους εισαγγελείς ανηλίκων που διενεργούν την έρευνα.

Ο πατέρας Αντώνιος θεωρείται από τους δύο εισαγγελείς ανηλίκων ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση μετά τις καταγγελίες ενός 19χρονου σήμερα νεαρού κι ενός 15χρονου οι οποίοι κατέθεσαν σε βάρος του, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας.

Επίσης φέρεται, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, ως ηθικός αυτουργός στη σωματική κακοποίηση των παιδιών, την τελευταία τριετία, καθώς όχι μόνο επέτρεπε αλλά και υπαγόρευε, σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, ως μέθοδο πειθαρχίας και σωφρονισμού στις δομές τους ξυλοδαρμούς, τις σκληρές τιμωρίες αλλά και την καταναγκαστική εργασία των παιδιών.

Μαζί του, έχουν πάρει κλήση για ανωμοτί κατάθεση και έξι υπάλληλοι για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος των ανηλίκων καθώς άλλη μία από επαρχιακή δομή για για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο καθώς, φέρεται, να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως όφειλε, παιδάκι που είχε τραυματιστεί.

Οι περισσότεροι πάντως από τους υπαλλήλους (3 στην Αθήνα, δύο στο Βόλο κι άλλοι δύο στη Χίο) που καλούνται από τους εισαγγελείς, φαίνεται πως δεν εργάζονται πλέον στη δομή.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων, αξιολογώντας τις μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκέντρωσαν, φαίνεται πως διαπίστωσαν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και των υπολοίπων επτά υπαλλήλων της δομής για τις πράξεις αυτές που φέρονται ότι διαπράχθηκαν από το 2020 έως και το 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ