ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Αποστάσεις στο Ρεβεγιόν - Έξαρση των ιώσεων

Παγώνη: Αποστάσεις στο Ρεβεγιόν - Έξαρση των ιώσεων
Τους επόμενους δύο μήνες θα έχουμε έξαρση της γρίπης κι ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη Η1Ν1 θα πρέπει να το κάνουν, υποστηρίζει η Ματίνα Παγώνη EUROKINISSI

Για την έξαρση των ιώσεων και της γρίπης για ακόμη δύο μήνες, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι στο Ρεβεγιόν, πρέπει «να είμαστε προσεκτικοί. Δεν χρειάζονται φιλιά και αγκαλιές».

Η ίδια μίλησε στην ΕΡΤ και είπε μεταξύ άλλων ότι: «Αυτό που πρέπει να προσέξουμε εμείς είναι ότι από αρχές Νοεμβρίου που δεν περιμέναμε έχουν ξεκινήσει πάρα πολλές ιώσεις. Είναι ιώσεις που περίπου τις περιμέναμε μετά τις 20 Νοεμβρίου. Είναι η γρίπη, είναι ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός κυρίως για τα μικρά παιδιά που είδατε όλοι τι έγινε στα Παίδων σε όλη την Ελλάδα, τις μέρες των Χριστουγέννων τα παιδάκια ήταν στα νοσοκομεία, πανικόβλητοι γονείς. Ήταν και ο στρεπτόκοκκος που τους είχε ενισχύσει όλη την ιστορία και γι’ αυτό λοιπόν χρειάζεται προσοχή» ανέφερε η κ. Παγώνη και πρόσθεσε ότι οι επόμενοι δύο μήνες είναι οι μήνες που θα έχουμε έξαρση γρίπης κι ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη Η1Ν1 θα πρέπει να το κάνουν.

«Για να μην ταλαιπωρηθούμε λοιπόν αυτές τις μέρες θα προσέξουμε, θα διασκεδάσουμε, θα βγούμε, αλλά όπου χρειαστεί θα φορέσουμε τη μάσκα, δεν την ξεχνάμε γιατί εδώ είναι η νόσος Covid εδώ οι υποπαραλλαγές, εδώ οι γρίπες, εδώ οι ιώσεις και επιπλέον τα αντισηπτικά που τα ξεχάσαμε και αυτά, πρέπει να τα έχουμε μαζί μας και στα ρεβεγιόν δεν χρειάζεται να αγκαλιαστούμε και να φιληθούμε, στον αέρα τα φιλιά» σημείωσε μεταξύ άλλων και επισήμανε ότι πριν την παρουσία σε κάποιο ρεβεγιόν να γίνεται τεστ.

Οι ηλικιωμένοι πλήττονται περισσότερο

Σημαντικά αυξημένος είναι ο αριθμός των περιστατικών ιογενών λοιμώξεων στη χώρα μας, με τον κορωνοϊό, τη γρίπη και τον ιό RSV να ευθύνονται για το 50% των μολύνσεων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι ηλικιωμένοι είναι εκείνοι οι οποίοι πλήττονται και παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα και από τον κορωνοϊό και τη γρίπη, είναι εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται στα νοσοκομεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ