ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Επιστροφή στα σχολεία χωρίς μάσκα - Η γρίπη δεν είναι ακόμα σε έξαρση

Παγώνη: Επιστροφή στα σχολεία χωρίς μάσκα - Η γρίπη δεν είναι ακόμα σε έξαρση
Η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως «χρειάζεται προσοχή», όχι όμως ακόμα μάσκα INTIME

Στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και το νέο στέλεχος του κορωνοϊού «Κράκεν» αναφέρθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξή της η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν και αυτήν τη στιγμή με τα δεδομένα που έχουμε, δεν χρειάζεται μάσκα», ξεκαθάρισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξήγησε πως διανύουμε τους μήνες που παραδοσιακά είχαμε έξαρση των ιώσεων, τις οποίες όμως είχαμε ξεχάσει λόγω κορωνοϊού.

Η Μ. Παγώνη τόνισε πως «χρειάζεται προσοχή», όχι όμως ακόμα μάσκα.

«Αν κάποιο παιδί θέλουν οι γονείς του να το βάλουν μάσκα, ας του βάλουν», είπε σχετικά.

Επεσήμανε, ωστόσο, πως, «πηγαίνοντας τα παιδιά στο σχολείο θα πάρουν πάλι από τους γονείς τους τις οδηγίες για πλύσιμο χεριών και αντισηπτικό. Καλό θα είναι τα παιδιά πριν πάνε στο σχολείο, να τους κάνουν ένα τεστ για κορωνοϊό».

Όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, οι γιατροί περίμεναν το κύμα αυτό των ιώσεων.

«Η γρίπη δεν είναι ακόμα σε έξαρση, θα είναι μετά τις 15 Ιανουαρίου και μέχρι τέλη Φεβρουαρίου», είπε και συνέστησε και στους γονείς «προσοχή και όχι πανικό».

Σχετικά τέλος με την νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού, είπε πως, «έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, αλλά έχει συμπτωματολογία κρυολογήματος» και διαβεβαίωσε πως «δεν έχει εντοπιστεί προς το παρόν στη χώρα μας το στέλεχος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ