ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στο Μοσχάτο: «Μέσα είναι κρεμασμένος, μου χρωστούσε χρήματα» είπε η 47χρονη στην ΕΛ.ΑΣ

Έγκλημα στο Μοσχάτο: «Μέσα είναι κρεμασμένος, μου χρωστούσε χρήματα» είπε η 47χρονη στην ΕΛ.ΑΣ
Η 47χρονη ζητούσε πίσω το ποσό των 200.000 ευρώ που του είχε δώσει, με σκοπό να τα επενδύσει, όπως της είχε πει ο 50χρονος Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, πήρε η 47χρονη γυναίκα η οποία παραδέχτηκε στους αστυνομικούς τη συμμετοχή της στο θάνατο του 50χρονου ασφαλιστή στο διαμέρισμά του στο Μοσχάτο το βράδυ της 16ης Ιανουαρίου.

Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη με τους αστυνομικούς να ερευνούν κι άλλες πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει για τον 50χρονο άνδρα καθώς φαίνεται πως η 47χρονη δεν ήταν η μόνη που του είχε δανείσει χρήματα.

Η 47χρονη ζητούσε πίσω το ποσό των 200.000 ευρώ που του είχε δώσει, όπως ανέφερε η ίδια στην αστυνομία, με σκοπό να τα επενδύσει, όπως της είχε πει ο 50χρονος. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 50χρονος λογιστής φέρεται να χρωστούσε πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε άτομα που του εμπιστεύτηκαν χρηματικά ποσά με σκοπό την επένδυση.

Σύμφωνα με το Mega, το θύμα φαίνεται πως «επένδυε» τα χρήματα που του εμπιστεύονταν οι άλλοι, σε κρυπτονομίσματα και άλλες πλατφόρμες στο διαδίκτυο. Σχετικά με την 47χρονη, το πρώτο διάστημα της έδινε αρκετά μεγάλα ποσά το μήνα και συγκεκριμένα από 400 – 800 ευρώ, «από τα κέρδη της επένδυσης», όπως φαίνεται να της έλεγε. Στη συνέχεια όμως, σταμάτησε να της δίνει χρήματα. Όταν εκείνη του ζήτησε πίσω τα λεφτά της, εκείνος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φαίνεται να της είπε ότι δεν έχει μετρητά καθώς τα έχει επενδύσει και πως η σύζυγός του, με καταγωγή από την Αλβανία του «άδειασε τους τραπεζικούς λογαριασμούς και έφυγε προς τη χώρα της».

Της πρότεινε όμως να γίνει συνέταιρός του σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Μάλιστα, η 47χρονη έπεισε και συγγενικό της πρόσωπο να «επενδύσει» μέρος των χρημάτων του σε αυτή την εταιρεία.

Επίσης, εκείνο που εξετάζεται ενδελεχώς από την αστυνομία, είναι το γεγονός ότι μόλις το περασμένο Σάββατο, ο 50χρονος φέρεται να είχε δεχθεί επίθεση από δύο άτομα που τον ξυλοκόπησαν, με την Αστυνομία να ελέγχει αν σχετίζονται με την 47χρονη. Παράλληλα, πριν 2 ημέρες είχε κατατεθεί μήνυση εναντίον του από εταιρεία από την οποίο είναι νοικιάσει αυτοκίνητα για τα οποίο φέρεται να μην έδωσε ούτε ευρώ.

«Μέσα είναι κρεμασμένος, μου χρωστούσε λεφτά»

Η 47χρονη γυναίκα είναι εκείνη που είδε τον 50χρονο τελευταία φορά και όπως φέρεται να δήλωσε στις αρχές, είναι εκείνη που έδωσε το οριστικό τέλος στη ζωή του άνδρα. Η γυναίκα συνελήφθη για ανθρωποκτονία, καθώς φέρεται να παρότρυνε τον 50χρονο ασφαλιστή να αυτοκτονήσει αλλά και να απομάκρυνε την καρέκλα με αποτέλεσμα τον απαγχονισμό του.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η 47χρονη ο λογιστής χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό στην ίδια αλλά και σε άλλα άτομα του στενού περιβάλλοντος και δήλωσε οτι ο 50χρονος της έδινε ψεύτικες υποσχέσεις.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η 47χρονη παρέμεινε στο σπίτι του 50χρονου στο Μοσχάτο για περίπου δύο ώρες. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα η γυναίκα ήταν αυτή που άνοιξε την πόρτα στους αστυνομικούς. «Μέσα είναι κρεμασμένος. Μου χρωστούσε λεφτά», φέρεται να είπε.

Γιος 47χρονης: «Μας χρωστούσε πολλά χρήματα»

Οι τρεις γιοι της κατηγορούμενης μαζί με την μητέρα της βρέθηκαν από νωρίς στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στο πλευρό της 47χρονης. Ένας από τους γιους της υποστήριξε πως:

«Η μητέρα μου είχε άγνοια κινδύνου. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να γίνει κάτι τέτοιο. Εκείνος μας χρωστούσε πολλά χρήματα. Χρωστούσε και σε άλλους τεράστια ποσά. Είμαστε συντετριμμένοι».

Το σημείο-«κλειδί» της υπόθεσης είναι η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία είτε θα επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της 47χρονης είτε θα τους διαψεύσει. Η κατηγορούμενη φέρεται να υποστήριξε ότι πριν ανέβει το θύμα στην καρέκλα για να κρεμαστεί από μονόζυγο, εκείνη είχε αποπειραθεί να τον στραγγαλίσει με τη χρήση κορδονιού, χωρίς να τα καταφέρει.

Στη συνέχεια, ο 50χρονος, σύμφωνα με την ίδια, είπε: «δεν αντέχω άλλο, θα αυτοκτονήσω» και ανέβηκε μόνος του στην καρέκλα, πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του και τότε εκείνη απομάκρυνε την καρέκλα.

Η ιατροδικαστική έκθεση θα δείξει εάν ο θάνατος του ασφαλιστή προήλθε από απαγχονισμό ή εάν είχε προέλθει σε προγενέστερο χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ