ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωρικάκος: Επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας στην Πάτρα

Θεοδωρικάκος: Επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας στην Πάτρα
Iδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στα αστυνομικά τμήματα στο κέντρο της Αθήνας και στη Δυτική Αττική INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σημαντική επιτυχία της Αστυνομίας χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τη σύλληψη επτά ατόμων μεταξύ των οποίων και ο γιος καταδικασμένου μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν στην Πάτρα.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος κατά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας συνεχάρη τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, ενώ υπογράμμισε ότι τα αστυνομικά Τμήματα Αττικής θα ενισχυθούν με 600 ειδικούς φρουρούς.

«Είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε τις επιτυχίες της αστυνομίας. Θέλω να συγχαρώ τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα τη Διεύθυνση Ασφαλείας της Πάτρας για την πολύ σημαντική επιτυχία».

«Υπάρχει σύλληψη μιας εγκληματικής ομάδας, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια είχε κάνει πολλές εγκληματικές πράξεις, ένοπλες ληστείες έχουν βρεθεί χρήματα, οπλισμός. Έχει εξαρθρωθεί όλο το δίκτυο και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Θα υπάρξουν αργότερα ανακοινώσεις αναλυτικά από την αστυνομία» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Η υπόθεση που εκτυλίσσεται στην Πάτρα, μετά τη σύλληψη 7 μελών συμμορίας που κατηγορούνται για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών, είναι ιδιαίτερα σοβαρή καθώς όπως αποκαλύφθηκε ο ένας από τους συλληφθέντες αντιεξουσιαστές είναι ο γιος καταδικασμένου μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17 Νοέμβρη.

Ο πατέρας του είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη και αποφυλακίστηκε το 2010. Στα κρησφύγετά τους βρέθηκαν βιβλία αναρχικού περιεχομένου και τρομοκρατίας, καθώς επίσης και ιδιόχειρες σημειώσεις εγκληματικών ενεργειών.

Νέα στοιχεία για τη συμμορία στην Πάτρα: Τα άτομα του αναρχικού χώρου και τα όπλα

Ενισχύονται τα αστυνομικά τμήματα Αττικής

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Αττικής με 600 νέους ειδικούς φρουρούς.

Όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στα αστυνομικά τμήματα στο κέντρο της Αθήνας και στη Δυτική Αττική, εκεί όπου επιχειρούν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί να περιορίσουν τα φαινόμενα εγκληματικότητας.

«Η Αστυνομία συνέλαβε 7.000 παράνομους μετανάστες στο λεκανοπέδιο Αττικής και τώρα τοποθετούμε 600 νέους ειδικούς φρουρούς στα αστυνομικά τμήματα του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η επιλογή γίνεται με βασικό κριτήριο το πού υπάρχουν κενές θέσεις και το μεγαλύτερο πρόβλημα εγκληματικότητας. Γι αυτό το λόγο ενισχύουμε ιδιαιτέρως τα τμήματα του Δήμου Αθηναίων με 160 αστυνομικούς και το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, που ασφαλώς έχει πολύ μεγάλο βάρος δουλειάς και αντιμετωπίζει σημαντικά θέματα και σημαντικά προβλήματα, με 20 νέους ειδικούς φρουρούς» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας φροντίζει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η παρουσία των αστυνομικών μας στους δρόμους και στις γειτονιές για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά, με σχέδιο. Στηρίζουμε τους αστυνομικούς μας και κάνουμε ό, τι χρειάζεται για να βελτιώνεται καθημερινά η κατάσταση. Έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά θα έχουμε ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ