ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός: Εν αναμονή έκδοσης εντάλματος σύλληψης - Οι καταγγελίες και οι έρευνες των Αρχών

Ψευτογιατρός: Εν αναμονή έκδοσης εντάλματος σύλληψης - Οι καταγγελίες και οι έρευνες των Αρχών
Το σπίτι - φρούριο που διατηρούσε ο κατηγορούμενος στο Κορωπί CNN Greece

Στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης αναμένεται να προχωρήσουν οι Αρχές για τον 65χρονο φυσιοθεραπευτή από τα Καλύβια που κατηγορείται πως εξαπάτησε τουλάχιστον 15 ασθενείς παριστάνοντας τον γιατρό με αποτέλεσμα πέντε από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους.

Η ίδια διαδικασία αναμένεται και για τον γενικό γιατρό από τη Γερμανία που φέρεται ως συνεργός του και δεν έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο 65χρονος κατηγορείται ότι εξαπάτησε τουλάχιστον 15 ασθενείς του με σοβαρά προβλήματα υγείας, υποσχόμενος να τα θεραπεύσει χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές μεθόδους.

Κατηγορείται για απάτη κατ' εξακολούθηση, ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, βαριά σκοπούμενη βλάβη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Έρευνα για την υπόθεση του 65χρονου, έχει διατάξει και ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Συγκεκριμένα, έχει ζητηθεί άρση του τραπεζικού απορρήτου και οι λογαριασμοί του ψευτογιατρού γίνονται «φύλλο και φτερό» από τις Αρχές, καθώς εκτιμάται ότι ο 65χρονος κατάφερε να αποσπάσει 900.000 ευρώ από τις οικογένειες των θυμάτων που κατάφερε να ξεγελάσει.

Μέχρι στιγμής οι καταγγελλίες ανέρχονται σε 15, αλλά όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μετά και τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης είναι πιθανό να προκύψουν και άλλα θύματα.

Σε αυτό ίσως διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο και η «ταυτότητα» του 65χρονου που έδωσε σήμερα στο φως η ΕΛΑΣ μαζί με φωτογραφίες του «ψευτογιατρού» και πιστεύεται ότι έτσι ίσως να «ανοίξουν» περισσότερα στόματα.

Ψευτογιατρός: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Πάντως όπως υποστηρίζει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε την υπόθεση ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο εντολέας του δεν απολαμβάνει μια χλιδάτη ζωή όπως καταγγέλεται αλλά αντιθέτως ζει σε ένα «φτωχόσπιτο» των 100 τ.μ.

Σοκάρουν οι καταγγελίες για τη δράση του

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι καταγγελίες που έρχονται στη δημοσιότητα για τη δράση του.

«Ένας άνθρωπος ο οποίος είναι πάρα πολύ άρρωστος, αγκιστρώνεται από αυτή την ελπίδα. Αγκιστρώθηκε λοιπόν από εκείνον. Όταν δεν είδε αργότερα βελτίωση και πήρε τηλέφωνο να εκφράσει τα παράπονά του και να ζητήσει πίσω τα χρήματά του, ο γιατρός ήταν αδιάφορος. Όταν φιλοξενήθηκε ο ίδιος το βράδυ που είχε φιλοξενηθεί του παρουσιάστηκε κάποιο παιδί 12 χρόνων όπου του έλεγε ένα παραμύθι, όταν ήταν σε καροτσάκι αναπηρικό και αυτός ο άνθρωπος, ο Διονύσης τον έκανε να περπατήσει. Έβαζε δηλαδή κι άλλους σε αυτή την όλη υπόθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κατερίνα μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Ο πατέρας μου διαγνώσθηκε το 2008 με Als. Του είπε να σταματήσει την μέχρι τότε αγωγή που έπαιρνε και να αξακολουθήσει πιστά τις οδηγίες τις δικές του, ξεκίνησε να παίρνει διάφορα σκευάσματα. Έκανε πρώτα μια θεραπεία με βλαστοκύτταρα και μετά του έστελνε με κούριερ κάποια σκευάσματα, πεπτίδια ήταν φιαλίδια, τα οποία τα έπαιρνε ενέσιμα, από τα κοιλιά. Σταδιακά μετά το εξάμηνο περίπου από την αγωγή που έπαιρνε, άρχισε να επιδεινώνεται η κατάσταση» ανέφερε η κυρία Ειρήνη.

Ανάμεσά στους καταγγέλλοντες είναι και επώνυμοι όπως γνωστός πρωταθλητής ο οποίος υποστήριξε ότι έδωσε 35.000 ευρώ στον ψευτογιατρό και μόλις αντιλήφθηκε την απάτη άρχισε να δέχεται απειλές.

«Έφτασε να πουλάει κάθε φιαλίδιο 30.000 ευρώ»

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε για την υπόθεση η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο ψευτογιατρός και ο συνεργός του εκμεταλλευόμενοι την λαχτάρα ανθρώπων με σοβαρές ασθένειες για ίαση ή για βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους, τους εξαπατούσαν και τους έπειθαν να εγκαταλείψουν την αγωγή τους και να ακολουθήσουν μια «πρωτοποριακή» αγωγή.

Όπως είπε χρέωνε τις θεραπείες του ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε ασθενούς και το πόσα χρήματα ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν. «Έφτασε το κάθε φιαλίδιο να το πουλάει για 25.000-30.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δημογλίδου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν έρθει στο φως μόνο 15 περιπτώσεις, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης θα προκύψουν και άλλα θύματα.

Εντολή για την ύπαρξη τυχόν μαύρου χρήματος

Εντολή για τη διερεύνηση τυχόν ύπαρξης μαύρου χρήματος στην υπόθεση του αποκαλούμενου ως νέου «ψευτογιατρού» από τα Καλύβια, έδωσε ο επικεφαλής ε.τ αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Η αυτεπάγγελτη παρέμβαση του κ. Βουρλιώτη, ήρθε μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου αλλά και της δημόσιες δηλώσεις της αστυνομίας για την κίνηση ποινικής διαδικασίας σε βάρος του φυσιοθεραπευτή, ο οποίος εμφανίζεται να παρείχε έναντι αδράς αμοιβής -ως μη όφειλε- ιατρικές υπηρεσίες σε βαριά πάσχοντες προκαλώντας -ενδεχομένως- βαρύτατες βλάβες στην υγεία τους.

Η Αρχή εφόσον διαπιστώσει παράνομες ενέργειες, θα εκδώσει διάταξη δέσμευση περιουσίας, αν και νομικές πηγές εκτιμούν ότι η ενημέρωση της Αρχής θα έπρεπε να έχει γίνει αρμοδίως και μάλιστα προ πολλού, όταν δηλαδή ξεκίνησε η έρευνα σε βάρος του (μια υπόθεση το 2016 και μια το 2020) ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα -ενδεχομένως- να εξαφανιστούν στοιχεία.

Σημειώνεται πως η παράνομη δράση του κρατά περισσότερα από 14 χρόνια, ενώ εκφράζονται φόβοι για δεκάδες ακόμη θύματα.

Κούγιας: «Ζει σε φτωχόσπιτο περίπου 100 τμ, να φύγουν οι κάμερες»

Νωρίτερα, ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε την εκπροσώπηση του 65χρονου φυσιοθεραπευτή που κατηγορείται πως εξαπάτησε τουλάχιστον 15 ασθενείς παριστάνοντας τον γιατρό.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο πελάτης του μένει σε ένα «φτωχόσπιτο» 100 τμ., χτισμένο αγροτεμάχιο σε εκτός σχεδίου, ενώ το εσωτερικό του μέρος το περιγράφει ως «απόλυτη φτώχεια».

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι είναι «επί χρόνια φυσιοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, ήταν επί χρόνια προσωπικός φυσιοθεραπευτής κορυφαίων τενιστών, αθλητών του στίβου και αθλητών του ποδοσφαίρου και πως έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους που χρειάζονται έναν πραγματικό φυσιοθεραπευτή με υψηλού επιπέδου σπουδές και με μετεκπαίδευση...».

Ο κ. Κούγιας κάνει λόγο για «παράνομη συμπεριφορά» της αστυνομίας σε βάρος του 65χρονου και καλεί τα ΜΜΕ να φύγουν έξω από το σπίτι του προειδοποιώντας μάλιστα ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υποβάλλει μήνυση και θα ζητήσει «τη σύλληψη των δημοσιογράφων και καμεραμάν με την αυτόφωρη διαδικασία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ