ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση «ψευτογιατρού»: Φόβοι για αρκετά ακόμη θύματα – Αναμένονται εντάλματα σύλληψης

Υπόθεση «ψευτογιατρού»: Φόβοι για αρκετά ακόμη θύματα – Αναμένονται εντάλματα σύλληψης
Το σπίτι του 65χρονου στο Κορωπί CNN GREECE

Ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης του νέου «ψευτογιατρού» μετά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας του 65χρονου φυσιοθεραπευτή που κατηγορείται πως εξαπάτησε τουλάχιστον 15 ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, υποσχόμενος θεραπεία με πρωτοποριακές μεθόδους.

Οι αρχές εκτιμούν πως δεν αποκλείεται τα θύματά του να είναι πολύ περισσότερα, καθώς η παράνομη δράση του κρατά περισσότερα από 14 χρόνια.

Η αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό τους φακέλους με τα ονόματα των ατόμων που βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο σπίτι του 65χρονου στο Κορωπί. Γίνεται ξεσκαρτάρισμα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για πελάτες του με την ιδιότητα του φυσιοθεραπευτή ή θύματα της απάτης των «θαυματουργών» θεραπειών με ενέσεις «βλαστοκυττάρων».

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας για τυχόν νέες καταγγελίες μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 65χρονου.

Θέμα χρόνου τα εντάλματα σύλληψης

Θέμα χρόνου θεωρείται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τόσο για τον 65χρονο φυσιοθεραπευτή, όσο και για τον 72χρονο συνεργό του από τη Γερμανία, για τον οποίο θα πρέπει να διαβιβαστεί το ένταλμα στις αρμόδιες γερμανικές αρχές.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει θέσει στο μικροσκόπιό της τους τραπεζικούς λογαριασμούς του φυσιοθεραπευτή. Εάν προκύψει κάτι ύποπτο οι λογαριασμοί θα δεσμευθούν.

Οι διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος του 65χρονου

Σε βάρος του 65χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για εξής αδικήματα που φέρεται να τελέστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος τουλάχιστον από το 2009:

  • απάτη κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και από κοινού, με ζημία που προκλήθηκε και σκοπήθηκε και υπερβαίνει το ποσό των 120.000 από κοινού και που οι δράστες με τις μερικότερες πράξεις τους απέβλεπαν στο συνολικό περιουσιακό όφελος που προκύπτει από την κατ’ εξακολούθηση τέλεση και την συνολική περιουσιακή βλάβη,
  • ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,
    απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,
  • βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή από κοινού,
  • νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με τη μορφή της απόκρυψης όσον αφορά στη χρήση περιουσίας ή τον τόπο, όπου αυτή βρίσκεται, εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα και που το αντικείμενο της νομιμοποίησης υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και που ο δράστης ασκεί τέτοιου είδους δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα.

«Είναι αθώος», λέει ο Κούγιας

Τη νομική εκπροσώπηση του 65χρονου, ανέλαβε το Σάββατο (22/01) ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος δήλωσε πως ο εντολέας του είναι παντελώς αθώος και έκανε λόγο για «ανθρωποφαγία» από τα ΜΜΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μάλιστα, ο κ. Κούγιας αναφέρει πως ο πελάτης του μένει σε ένα «φτωχόσπιτο» 100 τμ., χτισμένο αγροτεμάχιο σε εκτός σχεδίου, ενώ το εσωτερικό του μέρος το περιγράφει ως «απόλυτη φτώχεια».

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι είναι «επί χρόνια φυσιοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, ήταν επί χρόνια προσωπικός φυσιοθεραπευτής κορυφαίων τενιστών, αθλητών του στίβου και αθλητών του ποδοσφαίρου και πως έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους που χρειάζονται έναν πραγματικό φυσιοθεραπευτή με υψηλού επιπέδου σπουδές και με μετεκπαίδευση...».

Ο κ. Κούγιας κάνει λόγο για «παράνομη συμπεριφορά» της αστυνομίας σε βάρος του 65χρονου και καλεί τα ΜΜΕ να φύγουν έξω από το σπίτι του προειδοποιώντας μάλιστα ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υποβάλλει μήνυση και θα ζητήσει «τη σύλληψη των δημοσιογράφων και καμεραμάν με την αυτόφωρη διαδικασία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ