ΕΛΛΑΔΑ

Λήξη συναγερμού στο «Ελ. Βενιζέλος»: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο αεροπλάνο - Οι πρώτες εικόνες

Λήξη συναγερμού στο «Ελ. Βενιζέλος»: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο αεροπλάνο - Οι πρώτες εικόνες
Tο αεροπλάνο προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος», αφού έφθασε στο αεροδρόμιο συνοδευμένο από ελληνικά F16 INTIME

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:30 ο έλεγχος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και στο αεροπλάνο Boeing 737 της Ryanair, από την Πολωνία, το οποίο νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής (21/1) έστειλε ειδοποίηση για βόμβα.

Όπως έγινε γνωστό δεν βρέθηκε κανένας ύποπτος μηχανισμός

Λίγο μετά τις 17:40 το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος», αφού έφθασε στο αεροδρόμιο συνοδευμένο από ελληνικά F16.

Ακολούθησε έλεγχος για εκρηκτικά, αφού προηγουμένως, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες.

Σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ. για την πτήση της Ryanair από την Πολωνία αναφέρει τα ακόλουθα:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε αεροσκάφος εταιρείας που πραγματοποιούσε πτήση από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αθήνα, το αεροσκάφος, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα, συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη, προσγειώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα (22-01-2023) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στο αεροσκάφος από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο».

Το αεροσκάφος που εκτελούσε δρομολόγιο Κατοβίτσε (Πολωνία) - Αθήνα, αφίχθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, και ελέγχθηκε από κλιμάκιο της αστυνομίας που ειδικεύεται στους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ τα F-16 που το συνόδευαν επέστρεψαν στη Ν. Αγχίαλο.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του προς το «Ελ. Βενιζέλος», η κατάσταση σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν υπό έλεγχο καθώς οι πιλότοι ανταποκρίνονταν στις εντολές των Αρχών.

Το στίγμα του αεροσκάφους

Επρόκειτο για προγραμματισμένη πτήση, η οποία έδωσε σήμα για απειλή βόμβας είτε με τηλέφωνο στην εταιρεία ή το έγραψε κάποιος στο νετ.

Αμέσως, απογειώθηκαν Ουγγρικά μαχητικά που το έπιασαν στην Ουγγαρία και στη συνέχεια πάνω από Β. Μακεδονία το έπιασαν δύο ελληνικά F-16 από την 330 Μοίρα στην Αγχίαλο, τα οποία το συνοδεύουν αποφεύγοντας κατοικημένες περιοχές, πάνω από θαλάσσα.

Ακολούθησε πορεία προς το Ελ. Βενιζέλος, όπου απομονώθηκε, για να μπουν οι ειδικοί για έλεγχο.

Το αεροσκάφος ενώ πλησιάζει στο αεροδρόμιο:

Το αεροσκάφος της Ryanair

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ