ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός: «Μας έφαγε 135.000 ευρώ» υποστηρίζει ένα από τα θύματά του

Ψευτογιατρός: «Μας έφαγε 135.000 ευρώ» υποστηρίζει ένα από τα θύματά του
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο ψευτογιατρός και ο συνεργάτης του, έταζαν θεραπεία με ενέσεις που θα «μπλόκαρε» το rna του ασθενούς για να σταματήσει η πρόοδος της πάθησης CNN Greece

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 65χρονο που κατηγορείται πως εξαπάτησε τουλάχιστον 15 ασθενείς, παριστάνοντας τον γιατρό και πουλώντας πανάκριβες θαυματουργές «θεραπείες» με βλαστοκύτταρα, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. 

Οι αποκαλύψεις των θυμάτων της καλοστημένης απάτης, σοκάρουν.

Μιλώντας στο Mega, μια γυναίκα με σκλήρυνση κατά πλάκας, καταγγέλλει ότι του έδωσε 135.000 ευρώ και της χορηγούσε σκευάσματα που περιείχαν νερό και γλυκόζη.

«Η περιπέτειά μου ξεκίνησε από το 2016 όταν βρέθηκε στον δρόμο μας αυτός ο άνθρωπος ο οποίος, μας έπεισε ότι στη Γερμανία υπάρχει θεραπεία, και γίνονται καλά οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Πήγαμε στη Γερμάνια με δικά μας έξοδα φυσικά, μας συνόδευσε και ο ίδιος. Έκανε μία εξέταση και η κόρη μου εκεί, και στη συνέχεια της είπαν ο γιατρός και ένας άλλος Γερμανός ότι δεν έχει πρόβλημα και ότι θα γίνει απολύτως καλά. Πήγαμε σε ιατρείο, όχι σε κλινική. Μας είπαν ότι αυτός είναι γενετιστής και τελικά αποδείχθηκε ότι είναι ένας απλός παθολόγος. Ενάμιση χρόνο μας πήρε αυτή η ιστορία και μας "έφαγε" 135.000. ευρώ», ανέφερε αρχικά το θύμα.

«Τα χρήματα τα δίναμε στον ίδιο, για τα φάρμακα. Τα φάρμακα ήταν ενέσιμα και τα έκανε 3 φορές την εβδομάδα προκειμένου να προετοιμάσει τον οργανισμό της να δεχθεί τα βλαστοκύτταρα. Από ότι αποδείχθηκε, γιατί κατέθεσα τα φάρμακα στην αστυνομία, περιείχαν νερό και γλυκόζη», πρόσθεσε στη συνέχεια η ίδια.

«Με πίστεψε η αστυνομία, του έκανε περιοριστικά μέτρα η αστυνομία να εμφανίζεται 3 φορές τη βδομάδα στο αστυνομικό τμήμα. Στην πορεία κατάλαβα ότι με κοροϊδεύει. Άρχισα να το ψάχνω, είδα ότι ήταν φυσιοθεραπευτής. Εμφανίστηκε μία γυναίκα που έλεγε ότι έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ότι θεραπεύτηκε από αυτό τον γιατρό. Την έκοψε την θεραπεία της κόρης μου στην αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα.

Το καλοστημένο κόλπο με τα ταξίδια στη Γερμανία για τον «γενετιστή»

Θύμα του 65χρονου «ψευτογιατρού» περιέγραψε πως έπεσε στα δίχτυα του και το καλοστημένο κόλπο που είχαν στήσει με τον συνεργό του στη Γερμανία, τον οποίο σύστηνε μάλιστα ως αθλίατρο της Μπάγερν. Ο άνδρας που πάσχει από μυϊκή δυστροφία, το 2009 έμαθε για τον ψευτογιατρό το 2009 μέσω ενός φίλου του αθλητή που τυχαία είχε συναντήσει στο εξωτερικό. Όταν συναντήθηκαν του συστήθηκε ως φυσίατρος στην Αμερική και του είπε ότι στην Ελλάδα δραστηριοποιείται ως φυσιοθεραπευτής.

«Όταν με είδε θυμάμαι μια χαρακτηριστική εικόνα μου έδειχνε ένα παιδί με σκλήρυνση κατά πλάκας σε ποδήλατο πάνω», τόνισε χαρακτηριστικά το θύμα του ψευτογιατρού στο Mega. Ο 65χρονος του πρότεινε να πάνε στη Γερμανία να συναντήσει τον γενετιστή συνεργάτη του, ο οποίος ήταν όπως του είπε αθλίατρος στη Μπάγερν. Εκεί έταξαν στο θύμα θεραπεία με ενέσεις που θα «μπλόκαρε» το rna του ασθενούς για να σταματήσει η πρόοδος της πάθησης και ταυτόχρονα θα «γεμίσει» η βλάβη με «βλαστοκύτταρα». Κατάφερε τελικά να αποσπάσει 35.000 ευρώ.

Φόβοι για τουλάχιστον 40 θύματα

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 15 καταγγελίες κατά του 65χρονου, που δήλωνε νευρολόγος και κατάφερε να ξεγελά ανυποψίαστους ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα υγείας παρέχοντας δήθεν πρωτοπορειακές θεραπείες έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών.

Η ΕΛΑΣ εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχουν περισσότερα θύματα και δεν αποκλείεται να μεγαλώσει η λίστα των ατόμων που πίστεψαν στις θεραπείες του ψευτογιατρού.

Αστυνομικές πηγές, όπως μετέδωσε το ΜEGA, θεωρούν πως οι καταγγελίες δεν αποκλείεται ακόμα και να τριπλασιαστούν και να ξεπεράσουν τις 40.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο κατά συρροή, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, για απάτη κατ’ εξακολούθηση, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ