ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψευτογιατρός: Η πρώτη μαρτυρία που «ξεκλείδωσε» την υπόθεση

Ψευτογιατρός: Η πρώτη μαρτυρία που «ξεκλείδωσε» την υπόθεση
Οι Αρχές εκτιμούν ότι θα προστεθούν νέες καταγγελίες σε εκείνες που ήδη υπάρχουν για την υπόθεση CNN Greece

Το κουβάρι της υπόθεσης του «ψευτογιατρού» εκτιμάται η δημοσιοποίση των στοιχείων ταυτότητας του 65χρονου φυσιοθεραπευτή που κατηγορείται πως εξαπάτησε τουλάχιστον 15 ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, υποσχόμενος θεραπεία με πρωτοποριακές μεθόδους.

Κι αυτό γιατί, οι Αρχές εκτιμούν ότι θα προστεθούν νέες καταγγελίες σε εκείνες που ήδη υπάρχουν για την υπόθεση.

Οι αρχές εκτιμούν πως δεν αποκλείεται τα θύματά του να είναι πολύ περισσότερα, καθώς η παράνομη δράση του κρατά περισσότερα από 14 χρόνια.

Την ίδια ώρα, θέμα χρόνου θεωρείται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τόσο για τον 65χρονο φυσιοθεραπευτή, όσο και για τον 72χρονο συνεργό του από τη Γερμανία, για τον οποίο θα πρέπει να διαβιβαστεί το ένταλμα στις αρμόδιες γερμανικές αρχές.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει θέσει στο μικροσκόπιό της τους τραπεζικούς λογαριασμούς του φυσιοθεραπευτή. Εάν προκύψει κάτι ύποπτο οι λογαριασμοί θα δεσμευθούν.

Η μαρτυρία που άνοιξε το φάκελο της υπόθεσης

Ωστόσο, σο φως της δημοσιότητας ήρθε και η πρώτη καταγγελία θύματος στην ΕΡΤ, που ξεκλείδωσε την υπόθεση.

Πρόκειται για την καταγγελία μητέρας μίας κοπέλας που το 2016 είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του 66χρονου καθώς όπως λέει η ίδια, της είχε αποσπάσει πάνω από 135.000 ευρώ προκειμένου να χορηγεί στην κόρη της τα βλαστοκύτταρα η οποία είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και τότε τον κατήγγειλε.

Όπως περιγράφει: «Ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποιούσε την απάτη και εκμεταλλευόταν τα άτομα στη θέση της κόρη μου. Χορηγούσε δήθεν μία πρωτοποριακή θεραπεία σε συνεργασία με έναν Γερμανό γιατρό. Κάνανε μια εξέταση τα άτομα στη Γερμανία και μετά τους χορηγούσε κάποια φυαλίδια και τα προετοίμαζε για τα βλαστοκύτταρα. Αυτός επέμενε ότι θα γίνει τελείως καλά. Ζήσαμε έναν Γολογοθά μέσα στο σπίτι, το παιδί τον είχε πιστέψει ότι θα την κάνει καλά. Εγώ είχα τις αντιρρήσεις μου από την αρχή, θεωρούσα ότι είναι απατεώνας» είπε μεταξύ άλλων.

Όπως είπε ακόμα σταμάτησε και την δουλειά της για να είναι κοντά στο παιδί. «Συστήθηκε ως φυσιοθεραπευτής και μετά συστηνόταν ως νευρολόγος» καταλήγει η συγκλονιστική μαρτυρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ