ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Στο έλεος των μποφόρ η Ρόδος - Έδεσαν τα πλοία, έσβησαν τα φανάρια

Κακοκαιρία: Στο έλεος των μποφόρ η Ρόδος - Έδεσαν τα πλοία, έσβησαν τα φανάρια
Ισχυροί άνεμοι έως 10 μποφόρ πνέουν στο νησί rodiaki.gr

Αποκομμένη συγκοινωνιακά είναι από το βράδυ της Πέμπτης η Ρόδος και τα υπόλοιπα νησιά του νομού, καθώς λόγω της κακοκαιρίας οι ισχυροί άνεμοι, η ένταση των οποίων φθάνει ακόμα και τα 10 μποφόρ, έχουν ακυρώσει όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων.

Παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια, παραμένουν κλειστά για σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, με απόφαση που εξέδωσε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ρόδου κος Αντώνης Καμπουράκης, αλλά τα μαθήματα, όπως διαβεβαιώνουν οι προϊστάμενοι εκπαίδευσης θα γίνουν διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Webex.

Εκτός λειτουργίας οι φωτεινοί σηματοδότες - Πτώσεις δένδρων

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα rodiaki.gr, όλοι σχεδόν οι φωτεινοί σηματοδότες του κέντρου βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ έχει δεχθεί μέχρι τώρα αρκετές κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων που έχει τσακίσει η κακοκαιρία.

Δύο από αυτά στον Αρχάγγελο, ένα στο Παραδείσι, δύο στην Ιαλυσό και αρκετά κλαδιά εντός της πόλεως Ρόδου. Για τον λόγο αυτό, στο επιχειρησιακό κέντρο της Π.Υ Ρόδου, με εντολή του διοικητή της Υπηρεσίας κου Νικήτα Βενιού, έχει εγκατασταθεί και εκπρόσωπος του Δήμου της Ρόδου από την Υπηρεσία Πρασίνου (κος Καρίκης) έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και στοχευμένες παρεμβάσεις από τις δύο υπηρεσίες σε ολόκληρο το νησί.

Λίγο μετά τις 8 και 20 το πρωί, νέα πτώση δέντρου είχαμε επίσης και στην περιοχή του Παραδεισίου (κοντά στον Άγιο Ανδρέα) καθώς επίσης και στο πάρκο του Σαν Φραγκίσκο. Σε όλες τις περιπτώσεις κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Δήμου, μετέβησαν στο σημείο για τον τεμαχισμό και την απομάκρυνσή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ