ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες τη Δευτέρα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες τη Δευτέρα
Η Ενωση Τραπεζών προειδοποιεί πως μεγάλος αριθμός τραπεζικών καταστημάτων ενδέχεται να μην εκτελεί συναλλαγές για το κοινό EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανακοίνωση αναφορικά με την λειτουργία των τραπεζών τη Δευτέρα (6/2) που θα βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», εξέδωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως μεγάλος αριθμός τραπεζικών καταστημάτων ενδέχεται να μην εκτελεί συναλλαγές για το κοινό λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και συστήνει στους πολίτες να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το υποκατάστημα στο οποίο θέλουν να προσέλθουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Τραπεζών:

«Σε συνέχεια και της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθμός Πρωτοκόλλου ΔΙΔΑΠ/Φ/69/οικ 1866/5.2.2023 για τη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα την 6η Φεβρουαρίου 2023 αλλά και των συστάσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τηλεργασία και στον ιδιωτικό τομέα), η Ελληνική Ένωση Τραπεζών διευκρινίζει ότι μεγάλος αριθμός τραπεζικών καταστημάτων ενδέχεται να μην εκτελεί συναλλαγές για το κοινό, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, την Δευτέρα 6/2/2023 Φεβρουαρίου 2023, ιδίως σε όσες περιοχές πλήττονται από τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες (μεταξύ αυτών ο Βόρειος Τομέας της Περιφέρειας Αττικής και η περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας).

Ως εκ τούτου συνιστάται οι συναλλασσόμενοι:

  • α) να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα και
  • β) πριν την μετάβαση τους σε αυτά, να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα. Οι λοιπές τραπεζικές λειτουργίες και ηλεκτρονικές πληρωμές και απαραίτητες εκκαθαρίσεις συναλλαγών θα διενεργούνται κανονικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ