ΕΛΛΑΔΑ

Απογειώθηκε C-27 με Έλληνες διασώστες για το Ιντσιρλίκ Τουρκίας - Είναι η 2η ελληνική αποστολή

Απογειώθηκε C-27 με Έλληνες διασώστες για το Ιντσιρλίκ Τουρκίας - Είναι η 2η ελληνική αποστολή
Η δεύτερη ελληνική αποστολή διάσωσης αναχώρησε για την Τουρκία με C-27 AP Photo

 Αναχώρησε το προσωπικό του κλιμακίου της δεύτερης αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας για την Τουρκία , προκειμένου να βοηθήσει στη διάσωση ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικοί σεισμοί των 7.8 και 7,7 Ρίχτερ. 

Το C-27 στο οποίο επιβαίνει η ελληνική αποστολή, απογειώθηκε στις 18:48 το απόγευμα της Τετάρτης (8/2) από την Ελευσίνα με προορισμό το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.

Να σημειωθεί ότι η αποστολή επρόκειτο να ταξιδέψει σήμερα το πρωί στην Τουρκία, με C-130, ωστόσο, προέκυψε βλάβη στο αεροσκάφος και επέστρεψε στην Ελευσίνα.

Στην Ελευσίνα επέστρεψε το C-130 με την ομάδα Ελλήνων διασωστών

Το δεύτερο κλιμάκιο Ελλήνων διασωστών, αποτελείται από 15 πυροσβέστες της 2ης ΕΜΑΚ μαζί με 3 διασώστες του ΕΚΑΒ και έναν διασωστικό σκύλο.

Επρόκειτο να ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη, με C-130 που αναχώρησε προηγουμένως από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας για να τους παραλάβει και να τους μεταφέρει στην Τουρκία.

Ήδη το πρώτο κλιμάκιο που βρίσκεται στο Χατάι κατάφερε κατά τη διάρκεια της νύχτας και ανέσυρε από τα συντρίμμια μια γυναίκα ζωντανή και ένα μικρό αγοράκι δυστυχώς νεκρό.

Οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ συνεχίζουν να ψάχνουν εναγωνίως για επιζώντες.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα απεγκλώβισαν ζωντανό ένα αγόρι 15 ετών και νεκρό ένα αγόρι 17 ετών και έναν ενήλικα 40 ετών.

Μάλιστα τα άτομα τα οποία ανέσυραν σήμερα από τα συντρίμμια ήταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέλη της ίδιας οικογένειας.

Νωρίτερα σήμερα, κατάφεραν να εντοπίζουν ζωντανό ένα ακόμα παδί, που βρίσκονταν στα ερείπια, προστατευμένο από το σώμα της νεκρής μητέρας του.

Σεισμός στην Τουρκία: Ζωντανό εντόπισε ένα παιδί η ελληνική ΕΜΑΚ - Το κάλυπτε η νεκρή μητέρα του

ΔΗΜΟΦΙΛΗ