ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Ελεύθερος με αναστολή μετά την καταδίκη του σε 8 χρόνια κάθειρξη

Πέτρος Φιλιππίδης: Ελεύθερος με αναστολή μετά την καταδίκη του σε 8 χρόνια κάθειρξη
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ελεύθερος με αναστολή αφέθηκε ο  Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την καταδίκη του σε 8 χρόνια κάθειρξη για δύο απόπειρες βιασμού.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης, δεν θα επιστρέψει στη φυλακή, αλλά θα μείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών.

Ο γνωστός ηθοποιός καταδικάστηκε για δύο απόπειρες βιασμού σε 8 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση και αθωώθηκε ομόφωνα λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί αναστολή στην έφεση στον καταδικασμένο Πέτρο Φιλιππίδη, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του, όπως είχε ζητήσει εισαγγελέας, λέγοντας ότι είναι γνωστής διαμονής.

«Αρκούν οι περιοριστικοί όροι για να εξασφαλίσουν την παρουσία του στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Έχει γνωστή διαμονή στη χώρα, δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις φυγής, δεν είναι φυγόποινος κλπ», τόνισε η εισαγγελέας.

Για τον κίνδυνο τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων η εισαγγελέας ανέφερε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης, πλέον, δεν βρίσκεται στο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης και συνεπώς δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ομοειδείς πράξεις με αυτές για τις οποίες καταδικάστηκε.

«Ο χώρος της τηλεόρασης και του θεάτρου συνεχίζει να μην είναι φιλικός απέναντί στον κατηγορούμενο, ενώ και ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται σε αυτό το χώρο» είπε χαρακτηριστικά.

«Προκύπτει σαφώς ότι είναι μονόδρομος για το δικαστήριο να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ο κατηγορούμενος, δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να προετοιμάσει τη φυγή του» ανέφερε η εισαγγελέας.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου ψύχραιμος ενώ στο πλευρό του βρίσκονται η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου, ο γιός του και συγγενείς τους.

Παρούσες στη δικαστική αίθουσα κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ήταν οι καταγγέλουσες ηθοποιοί οι οποίες ξέσπασαν σε κλάματα καθώς επίσης και οι ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Λένα Δροσάκη που ήταν μάρτυρες κατηγορίας, και η Ζέτα Δούκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ