Υγειονομικοί: Πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη (22/2)
Σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις και στάση εργασίας προχωρούν οι υγειονομικοί πανελλαδικά την Τετάρτη (22/2).
Ειδικότερα, στάση εργασίας 08:00 με 15:00 έχει κηρύξει ο κλάδος στην Αττική και 24ωρη απεργία στις υγειονομικές μονάδες της περιφέρειας.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αττική έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Μαβίλη στις 08:30 το πρωί, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει διαδήλωση προς το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο Υγείας.
Τα αιτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι είναι αυξήσεις μισθών, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, μονιμοποίηση συμβασιούχων, απομάκρυνση των εργολάβων, να μην πραγματοποιηθούν απολύσεις Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου, ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού και ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.
Πριν τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης (22/2) θα προηγηθεί ένα διήμερο 20 και 21 Φεβρουαρίου με τοπικές μορφές δράσης στα νοσοκομεία, για την ανάδειξη των αιτημάτων του κλάδου.
Επιπλέον, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «Η απόφαση του ΣτΕ ορίζει την επιστροφή των μισθών των υγειονομικών που ήταν σε αναστολή από 14/4/2022 έως 31/12/2022. Ακόμη τίποτα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σεισμός σε Τουρκία - Συρία: Οικονομική βοήθεια ύψους 3.000 ευρώ θα παράσχει η ΠΟΕΔΗΝ
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» - ΠΟΕΔΗΝ: Σε πλήρη ετοιμότητα νοσοκομεία και υγειονομικοί
ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Αγρότες: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των νέων μέτρων - Τι αλλάζει
16:21
Κιλκίς: Ελεύθερος με όρους ο 58χρονος που κατηγορείται ότι παρέσυρε αστυνομικό εξαιτίας μιας κλήσης
16:19
Στάρμερ: Το Χ θα συμμορφωθεί με τη νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου για τα deepfakes της ΑΙ
16:15
Η Gibson παρουσιάζει νέα συλλεκτική συνεργασία με τον Κιθ Ρίτσαρντς
16:12