ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συλλυπητήρια μηνύματα στο Υπουργείο Εξωτερικών

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συλλυπητήρια μηνύματα στο Υπουργείο Εξωτερικών
Συλλυπητήρια μηνύματα καταφθάνουν από τα ξημερώματα στο Υπουργείο Εξωτερικών ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Συλλυπητήρια μηνύματα για την πρωτοφανή σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη καταφθάνουν από τα ξημερώματα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Με τον Νίκο Δένδια επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να εκφράσει τα συλλυπητήρια του για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη το βράδυ της Τρίτης.

«Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον ομόλογό του για την αλληλεγγύη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Τα συλλυπητήρια της για τη σύγκρουση των τρένων εξέφρασε και η Άγκυρα μέσω του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. «Μάθαμε με λύπη ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν σε δυστύχημα με τρένα που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στη γειτονική μας Ελλάδα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους συγγενείς όσων έχασαν τις ζωές τους στο τραγικό αυτό δυστύχημα, στον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση, και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Με τον Νίκο Δένδια επικοινώνησε τηλεφωνικά και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο Έλληνας υπουργός τον ευχαρίστησε για την έκφραση αλληλεγγύης απέναντι σε αυτή την τραγωδία.


Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε και ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Γκορνταν Γκ. Ραντμάν για το τραγικό δυστύχημα. Ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον ομόλογό του για την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση.


Με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών επικοινώνησε και ο Πορτογάλος ομόλογός του, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη της πορτογαλικής κυβέρνησης για την ανείπωτη τραγωδία, αλλά και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της χώρας, Αγκούστο Σάντος Σίλβα.


Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουχάρ Οσμάνι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νίκο Δένδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ