ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συνελήφθη ο σταθμάρχης Λάρισας ως βασικός υπαίτιος της τραγωδίας

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συνελήφθη ο σταθμάρχης Λάρισας ως βασικός υπαίτιος της τραγωδίας
Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή του σταθμάρχη Λάρισας, ως βασικού υπαίτιου της τραγωδίας στα Τέμπη INTIME / ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στη σύλληψη του σταθμάρχη Λάρισας ως βασικού υπαίτιου για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, έχει προχωρήσει η Τροχαία Λάρισας που έχει αναλάβει την προανάκριση για την τραγωδία.

Σημειώνεται ότι οι υπεύθυνοι για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τους δεκάδες τραυματίες είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρότατα αδικήματα τα οποία τιμωρούνται από πρόσκαιρη κάθειρξη δέκα ετών μέχρι και ισόβια κάθειρξη. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο σταθμάρχης είναι αυτές της αμέλειας και της πρόκλησης θανατηφόρου ατυχήματος

Οι έρευνες για τα αίτια και τους υπευθύνους του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη βρίσκονται σε εξέλιξη, με τη συνεργασία δικαστικών και αστυνομικών αρχών.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, στον οποίο έχει ανατεθεί η εποπτεία του συνόλου των ερευνών μεταβαίνει επι τόπου προκειμένου να έχει προσωπική εποπτεία των ερευνών.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, ερευνάται μάλιστα η τέλεση βαρύτατων αδικημάτων. Συγκεκριμένα, βάσει των τελευταίων αλλαγών στο Ποινικό Κώδικα το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου. Αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη. Στο πλαίσιο της προανάκρισης ερευνάται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, βαρύτατο κακούργημα και αυτό το οποίο τιμωρείται επίσης με ισόβια κάθειρξη. Μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση, οι εισαγγελικές αρχές θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση και σε βάρος ποιων προσώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ