ΕΛΛΑΔΑ

Διασώστης από τα Τέμπη: «Δεν αναζητούμε πλέον σορούς αλλά ανθρώπινα μέλη»

Διασώστης από τα Τέμπη:  «Δεν αναζητούμε πλέον σορούς αλλά ανθρώπινα μέλη»
«Το δυστύχημα είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πόσους βρήκαμε γιατί όπως αντιλαμβάνεσθε πλέον αναζητούμε μέλη, όχι πια ανθρώπους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διασώστης ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Πάνω από 36 ώρες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια του επιβατικού τρένου, έχουν αρχίσει να σβήνουν, με τη μαρτύρια διασώστη πως «δεν αναζητούμε πλέον σορούς αλλά ανθρώπινα μέλη» να είναι χαρακτηριστική του μεγέθους της σύγκρουσης.

Ο Σωτήρης Παπαμαρκάκης, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, ο οποίος λίγο μετά τις έρευνες στο βαγόνι 3 και στη συνέχεια στο δεύτερο που ήταν το κυλικείο, και την ανάσυρση επτά ακόμα σορών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αποκαλύπτει τι περιμένουν πλέον οι διασώστες από τις προσπάθειες εντοπισμού αγνοουμένων.

«Το δυστύχημα είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πόσους βρήκαμε γιατί όπως αντιλαμβάνεσθε πλέον αναζητούμε μέλη, όχι πια ανθρώπους, προκειμένου να προχωρήσουν οι υπηρεσίες της ταυτοποίησης μέσω της διαδικασίας DNA» ανέφερε ο κ. Παπαμαρκάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

«Ελπίζω σήμερα να αποδοθούν οι σοροί στους συγγενείς τους και να ησυχάσουν κι αυτοί», συμπλήρωσε.

«Χωρίς τα βαριά μηχανήματα δεν θα γινόταν τίποτα. Ήταν αρκετά άτομα στο κυλικείο. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα αποδοθούν στους οικείους τώρα πια οι άτυχοι επιβάτες, προκειμένου και αυτοί να αποδώσουν τις δέουσες τιμές και για να ησυχάσουν και οι οικογένειες» συνεχίζει.

«Μιλάμε για ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας, κανείς δεν θυμίζει Ράμπο. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που δεν διστάζουν να χωθούν κάτω, να αιωρούνται από πάνω σίδερα, για να βγάλουν έξω ένα νεκρό έτσι; Σκεφτείτε το αυτό, σκεφτείτε το τι προσδοκά να κάνει, για να τον αποδώσουν στην οικογένειά του» τόνισε ο εθελοντής διασώστης για την τραγωδία στα Τέμπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ