ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Την Παρασκευή τα πρώτα αποτελέσματα ταυτοποίησης μέσω DNA

Τραγωδία στα Τέμπη: Την Παρασκευή τα πρώτα αποτελέσματα ταυτοποίησης μέσω DNA
Έκανε λόγο για μια αργή και επίπονη διαδικασία, προσθέτωντας ότι «ακόμη ανασύρονται νεκροί από το τρένο» CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Την Παρασκευή (3/3) αναμένεται να βγουν τα πρώτα αποτελέσματα ταυτοποίησης μέσω DNA των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό υγείας Μίνα Γκάγκα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός την Πέμπτη (3/3) στον ΣΚΑΪ 100,3, έκανε λόγο για μια αργή και επίπονη διαδικασία, προσθέτωντας ότι «ακόμη ανασύρονται νεκροί από το τρένο». Συνολικά οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί από τις οικογένειές τους ανέρχονται σε 54, ανέφερε στη συνέχεια.

Αναφορικά με τους τραυματίες, σημείωσε ότι συνολικά στα νοσοκομεία διακομίστηκαν περίπου 80 εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας.

Η απόφαση είναι να μην δουν οι συγγενείς τους νεκρούς

«Η απόφαση είναι να μην δουν, να μην έρθουν σε επαφή οι συγγενείς με τους ανθρώπους που δεν ζουν πια, για να είναι λιγότερο ψυχοφθόρο για εκείνους» τόνισε παράλληλα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η κυρία Γκάγκα.

Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες της στο προσωπικό των νοσοκομείων όπου διακομίστηκαν τραυματίες, καθώς και στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην έκτακτη έκκληση για συλλογή αίματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ