ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Συλληπητήρια μηνύματα συνεχίζουν να φθάνουν στο υπουργείο Εξωτερικών

Τέμπη: Συλληπητήρια μηνύματα συνεχίζουν να φθάνουν στο υπουργείο Εξωτερικών
Παγκόσμια συγκίνηση από την τραγωδία AP

Συνεχίζουν να καταφθάνουν στο υπουργείο Εξωτερικών μηνύματα συλλυπητηρίων και συμπαράστασης από εκπροσώπους διπλωματικών αρχών, κρατών και κυβερνήσεων καθώς η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ζμπίγκνιου Ράου τηλεφώνησε στον Νίκο Δένδια για να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας να τον ευχαριστεί για τη στήριξη του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του για την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών εξέφρασε και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας, Ιγκνάζιο Κάσις που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Δένδια.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών δέχτηκε τα συλλυπητήρια του Μαλτέζου ομολόγου του, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση της χώρας του στον ελληνικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Την αλληλεγγύη του Βίλνιους και τα συλλυπητήρια της ηγεσίας της χώρας για την απώλεια ζωών και τον τραυματισμό δεκάδων επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας της Hellenic Train εξέφρασε στον Νίκο Δένδια ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λάντσμπεργκις, με τον Έλληνα υπουργό να τον ευχαριστεί για την υποστήριξη εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Βελισλάβα Πέτροβα, η οποία εξέφρασε τη λύπη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για την τραγωδία που έπληξε τη χώρα.

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε νωρίτερα με τη νέα πρέσβη της Σλοβακίας, Μ. Ανούσοβα, η οποία εξέφρασε τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο υπουργός Εξωτερικών την ευχαρίστησε και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στη θητεία της. Είχαν προηγηθεί τα συλλυπητήρια μηνύματα της υπουργού Εξωτερικών του Παναμά Τζανάινα Τ. Μενκόμο, της Σαουδικής Αραβίας Σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναϊάν, του αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών της Ιορδανίας Α. Σαφάντι, του Κοσόβου Α. Κούρτι, της Γαλλίας Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, του εκπροσώπου του αμερικανικού Υπουργείο Εξωτερικών Νεντ Πράις αλλά και του νέου ΥΠΕΞ της Κύπρου Κωνσταντίνου Κόμπου.

Ο πρέσβης του Ισραήλ, Noam Katz, στην Αθήνα Κατς έδωσε αίμα . Το ανέβασε στο twitter με το μήνυμα στα ελληνικά: Σήμερα ανταποκρίθηκα σε έκκληση για #αιμοδοσία για τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος.Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ