ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία για το τράμ: «Το κέντρο ελέγχου δεν ξέρει που βρίσκονται οι συρμοί»

Καταγγελία για το τράμ: «Το κέντρο ελέγχου δεν ξέρει που βρίσκονται οι συρμοί»
«Η τηλεματική δεν λειτουργεί, δεν συνεργάζονται οι συρμοί μετά φανάρια», κατήγγειλε ο πρόεδρος εργαζομένων στο τραμ EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για ίκνδυνο ατυχήματος στο τραμ έκανε λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων, Χρήστος Τσώλης, με αφορμή τη πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

«Η τηλεματική δεν λειτουργεί, δεν συνεργάζονται οι συρμοί μετά φανάρια. Το κέντρο ελέγχου δεν ξέρει που βρίσκονται οι συρμοί», είπε μιλώντας στον ANT1.

«Oι οδηγοί λειτουργούν χειροκίνητα, εκεί που δεν υπάρχει φανάρι, οι επιβάτες πηδούν από το όχημα και οι κατευθύνσεις, τα ‘ψαλίδια’ αλλάζουν ανά πάσα στιγμή», πρόσθεσε.

Εξήγησε δε πως, «τα παλιά οχήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με το νέο σύστημα» και για όλα τα παραπάνω, τόνισε πως, έχουν γνωστοποιηθεί σε όλους τους προϊστάμενους, ακόμα και τον τέως Υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Επιπλέον, είχαν κάνει μήνυση στην Εισαγγελία το 2021 και το μόνο που έχει γίνει έκτοτε, όπως είπε, ήταν να κληθούν για κατάθεση.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε πως «υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, εκεί που πηδάει ο επιβάτης να σκοτωθεί».

Και εξηγώντας, διευκρίνισε πως, «αν το κέντρο ελέγχου είναι ‘τυφλό,’» υπάρχει κίνδυνος και έδωσε παράδειγμα που Ιταλός έκανε επανεκκίνηση χωρίς να ενημερώσει το κέντρο στην Αθήνα κι έσβησε τελείως το κέντρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ