Πειθαρχική έρευνα ΔΣΑ για δικηγόρους που «εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο»
Την παρέμβαση Πειθαρχικού Συμβουλίου για τους δικηγόρους, που με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, υιοθετούν συμπεριφορές πειθαρχικά ελεγκτέες και επιχειρούν την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου, ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) σε απόφασή του.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ «είναι απερίφραστα καταδικαστέα και πειθαρχικά ελεγκτέα κάθε συμπεριφορά δικηγόρου, που, με αφορμή τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, επιχειρεί την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου».
Παράλληλα, καλεί τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου Ζήση Κωνσταντίνου, «στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης κίνησης της πειθαρχικής διαδικασίας, να διερευνήσει τυχόν πειθαρχικές ευθύνες δικηγόρων, οι οποίοι εμφανιζόμενοι σε τηλεοπτικά μέσα και αναφερόμενοι στο πολύνεκρο δυστύχημα έχουν παραβεί τους ισχύοντες δεοντολογικούς κανόνες».
Προηγουμένως, η συντονίστρια των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μαρινέττα Γούναρη-Χατζησαράντου ζήτησε από τον πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου να διερευνήσει τυχόν πειθαρχικές ευθύνες δικηγόρων, οι οποίοι εμφανιζόμενοι σε τηλεοπτικά παράθυρα αναφέρονται στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών και «εκδηλώνουν συμπεριφορές που απάδουν του Κώδικα Δεοντολογίας του δικηγορικού λειτουργήματος».
Καταλήγοντας, ο ΔΣΑ καλεί όλους τους δικηγόρους να αποφεύγουν τοποθετήσεις που παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων, καθώς «τέτοιες συμπεριφορές απάδουν του κύρους και της αξιοπρέπειας του δικηγορικού λειτουργήματος, προκαλούν την κοινωνία και αμαυρώνουν την εικόνα του δικηγορικού σώματος».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συγκροτείται Ειδική Επιτροπή για τα αίτια της τραγωδίας
Δημογλίδου για δολοφονία Σταυρούλας Λεβεντάκη: Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη του
09:24
Νόμος Κατσέλη: Πώς υπολογίζεται ο τόκος μετά τη ρύθμιση - «ανάσα» - Αναλυτικά παραδείγματα
09:19
Μυτιλήνη: Νεκρή 36χρονη γιατρός από επιπλοκές μετά τον τοκετό - Κατέληξε κατά την αεροδιακομιδή
09:19
Κοκοτσάκης: Αποχώρησε από το κόμμα Καρυστιανού ο πραγματογνώμονας των Τεμπών
09:09