ΕΛΛΑΔΑ

Σίγησε όλη η Ελλάδα για τα Τέμπη - Σιωπηλές συγκεντρώσεις στη χώρα

Σίγησε όλη η Ελλάδα για τα Τέμπη - Σιωπηλές συγκεντρώσεις στη χώρα
«Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή», αναφέρει πανό Φοιτητικών Συλλόγων. CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Από το πρωί της Παρασκευής (3/3) μέχρι και το βράδυ, πλήθος κόσμου, μαθητών, φοιτητών, πολιτών βρέθηκε στους δρόμους για να διαδηλώσει για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28/2). Από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, μέχρι τη Λάρισα και τη Δράμα η Ελλάδα σίγησε και όμως απαίτησε να αποδοθεί Δικαιοσύνη με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο.

Στην Αθήνα διαδηλώσεις με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, με μαύρα μπαλόνια, κεριά και με πανό με συνθήματα ζητά να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν.

«Για τα παιδιά στα Τέμπη. Για τις οικογένειές τους. Και για εμάς», ανέφερε το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή», αναφέρει πανό Φοιτητικών Συλλόγων.

Θεσσαλονίκη

Έξω από τον σταθμό των τρένων συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου και ιδιαίτερα νέων, για να διαμαρτυρηθούν για την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Ειδικότερα, οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν σιωπηρή διαμαρτυρία, καθώς είχαν δημοσιοποιηθεί καλέσματα από τις φοιτητικές παρατάξεις όλων των σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Λάρισα

Οργή ξεχείλισε και στη Λάρισα, με το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο να υποστηρίζεται από σωματεία, συλλογικότητες, απλούς πολίτες, ζητώντας δικαίωση των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας.

Το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με πορεία που έφτασε έως και τον σταθμό του ΟΣΕ.

Πάτρα

Με τη συμμετοχή Φοιτητικών Συλλόγων, μαθητών και μαθητριών, αλλά και με την παρουσία του Δημάρχου Πατραίων, Κώστα Πελετίδη συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι της Πάτρας σε μια μαζική πορεία που κατευθύνθηκε και αυτή στο σταθμό του ΟΣΕ.

Ηράκλειο Κρήτης

Μαθητές, φοιτητές, νέοι και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, συμμετείχαν σε σιωπηρή διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.

Λαμία

Κρατώντας αναμμένα κεριά και πλακάτ στα χέρια τους, οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να συμμετέχουν στο εθνικό πένθος, στέλνοντας με τη σιωπή τους μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Πάνω από 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (3/3) στην κεντρική πλατεία Πάρκου στη Λαμία προκειμένου να φωνάξουν για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με πρωτοβουλία των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου στη Λαμία και με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, του Εμπορικού Συλλόγου και άλλων συλλογικοτήτων, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό στη Λαμία, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και στη συνέχεια με μια εντυπωσιακή πορεία που ξεπέρασε όπως σημειώσαμε, τα 1.000 άτομα, έφτασαν στην πλατεία Πάρκου, όπου υπήρχαν κι άλλοι συγκεντρωμένοι.

Μυτιλήνη

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η συγκέντρωση οργανωμένη από πολλούς φορείς και συλλογικότητες νέων κυρίως από το χώρο της Αριστεράς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς και με αναμμένα κεριά πορεύτηκαν στις κεντρικούς δρόμους της πόλης «πενθώντας τους νεκρούς, διεκδικώντας την αλήθεια». Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ χωρίς προβλήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ