ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση στην Αθήνα για την τραγωδία στα Τέμπη - Μαύρα μπαλόνια στη μνήμη των θυμάτων

Συγκέντρωση στην Αθήνα για την τραγωδία στα Τέμπη - Μαύρα μπαλόνια στη μνήμη των θυμάτων
Οι διαδηλωτές σχημάτισαν με τα κεριά την φράση «πάρε με όταν φτάσεις» CNN Greece / Λευτέρης Παρτσάλης

Πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα από εκατοντάδες πολίτες για την πολύνεκρο δυστύχημα Τέμπη βρίσκεται σε εξέλιξη το απόγευμα της Παρασκευής (3/3).

Στο Σύνταγμα οι διαδηλωτές κρατούσαν μαύρα μπαλόνια και κεριά με τα οποία σχημάτισαν την φράση «πάρε με όταν φτάσεις», στη μνήμη των νέων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα.

Στη πορεία συμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες.

Λόγω της πορείας έκλεισαν η οδός Πανεπιστημίου και η Αμαλίας.

Κινητοποίηση μαθητών και φοιτητών, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Παρασκευή και στα γραφεία της Hellenic Train για τα θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών.

Ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό συμβάν, μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από τα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας.

«Για τα παιδιά στα Τέμπη... Για τις οικογένειές τους... Και για εμάς...», ανέφερε το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας.

«Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή», αναφέρει πανό φοιτητών. Στη συνέχεια, μαθητές και φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή.

Τελικά, κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Hellenic Train, όπου και ολοκληρώθηκε η πορεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ