ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: «Άνοιξα την τηλεόραση, ήξερα ότι ήταν το παιδί μου»

Τραγωδία στα Τέμπη: «Άνοιξα την τηλεόραση, ήξερα ότι ήταν το παιδί μου»
Την ώρα που πήγαινε να κοιμηθεί άνοιξε την τηλεόραση και αμέσως κατάλαβε τι είχε συμβεί και πως ο γιος της ήταν στο τρένο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Γροθιά στο στομάχι είναι οι περιγραφές των ανθρώπων που έχασαν δικά τους άτομα στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, όπως και αυτή της μητέρας του ενός μηχανοδηγού, αυτού της εμπορικής αμαξοστοιχίας, η οποία όπως αναφέρει όταν είδε τι συνέβη ήξερε πως το παιδί της «είναι μέσα στο τρένο».

Η κ. Σταμούλη μιλά για τον γιο της αναφέροντας πως «δεν τον ένοιαζε αν ήταν νύχτα η μέρα, λάτρευε τη δουλειά του, γύριζε χαρούμενος» και πως πάντα της έλεγε «μάνα εγώ μόλις θα φτάσω θα σε πάρω τηλέφωνο, μην ανησυχείς όλα καλά».

Σχετικά με το αν η αμαξοστοιχία αντιμετώπιζε προβλήματα, η μητέρα του μηχανοδηγού αναφέρει πως της είχε πει ορισμένα προβλήματα, ωστόσο εκείνη θα τα πει «εκεί που πρέπει να ειπωθούν».

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο πληροφορήθηκε για το τραγικό συμβάν συμπλήρωσε πως την ώρα που πήγαινε να κοιμηθεί άνοιξε την τηλεόραση και αμέσως κατάλαβε τι είχε συμβεί.

«Πήγα να κομηθώ γιατί θα ετοιμαζόμουν το πρωί να πάω στη δουλειά μου. Άνοιξα την τηλεόραση και πέφτω πάνω στην εικόνα των δύο τρένων, και βλέπω ότι το εμπορικό ερχόταν από Θεσσαλονίκη και λέω το παιδί μου ήταν μέσα. Ήρθα προετοιμασμένη για το χειρότερο και αυτό βγήκε.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη, δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει το παιδί μου. Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω, να είστε καλά και να χαίρεστε τις οικογένειές σας» κατέληξε.

Σήμερα η απολογία του σταθμάρχη

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Σάββατο (4/3), ο σταθμάρχης της Λάρισας, προκειμένου να απολογηθεί για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί οι σοροί των 54 εκ των 57 νεκρών, από την εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο σταθμάρχης Λάρισας διώκεται πλέον σε βαθμό κακουργήματος. Ο ίδιος έχει αποδεχθεί κατά το δικηγόρο του το «μέρος της ευθύνης που του αναλογεί».

Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, καθώς η ποινική δίωξη σε βάρος του αφορά σε ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων, αδίκημα που με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ