ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: 20 τραυματίες παραμένουν στα νοσοκομεία - 5 στην εντατική

Τραγωδία στα Τέμπη: 20 τραυματίες παραμένουν στα νοσοκομεία - 5 στην εντατική
Ένα περιστατικό με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση έχει διακομιστεί στη Θεσσαλονίκη και ένα με εγκαύματα στο Παπανικολάου ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Για την πορεία της υγείας των τραυματιών που συνεχίζουν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λάρισας, μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, μίλησε ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου ΛάρισαςΚωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Ο κ. Γιαννακόπουλος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου, ανέφερε πως στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από τους 20 που νοσηλεύονταν, έχουν μείνει στο νοσοκομείο 7. Οι 6 νοσηλεύονται σε θαλάμους και ο 7ος στην εντατική με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Όσο για το Πανεπιστημιακό Λάρισας από τους 25 ασθενείς, πλέον νοσηλεύονται 13, οι 9 σε θαλάμους και οι 4 στην εντατική.

Παράλληλα από στους τραυματίες, ένα περιστατικό με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση έχει διακομιστεί στη Θεσσαλονίκη και ένα με εγκαύματα, στο Παπανικολάου.

«Άνοιξα την τηλεόραση, ήξερα ότι ήταν το παιδί μου»

Γροθιά στο στομάχι είναι οι περιγραφές των ανθρώπων που έχασαν δικά τους άτομα στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, όπως και αυτή της μητέρας του ενός μηχανοδηγού, αυτού της εμπορικής αμαξοστοιχίας, η οποία όπως αναφέρει όταν είδε τι συνέβη ήξερε πως το παιδί της «είναι μέσα στο τρένο».

Η κ. Σταμούλη μιλά για τον γιο της αναφέροντας πως «δεν τον ένοιαζε αν ήταν νύχτα η μέρα, λάτρευε τη δουλειά του, γύριζε χαρούμενος» και πως πάντα της έλεγε «μάνα εγώ μόλις θα φτάσω θα σε πάρω τηλέφωνο, μην ανησυχείς όλα καλά».

Σχετικά με το αν η αμαξοστοιχία αντιμετώπιζε προβλήματα, η μητέρα του μηχανοδηγού αναφέρει πως της είχε πει ορισμένα προβλήματα, ωστόσο εκείνη θα τα πει «εκεί που πρέπει να ειπωθούν».

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο πληροφορήθηκε για το τραγικό συμβάν συμπλήρωσε πως την ώρα που πήγαινε να κοιμηθεί άνοιξε την τηλεόραση και αμέσως κατάλαβε τι είχε συμβεί.

«Πήγα να κομηθώ γιατί θα ετοιμαζόμουν το πρωί να πάω στη δουλειά μου. Άνοιξα την τηλεόραση και πέφτω πάνω στην εικόνα των δύο τρένων, και βλέπω ότι το εμπορικό ερχόταν από Θεσσαλονίκη και λέω το παιδί μου ήταν μέσα. Ήρθα προετοιμασμένη για το χειρότερο και αυτό βγήκε.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη, δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει το παιδί μου. Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω, να είστε καλά και να χαίρεστε τις οικογένειές σας» κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ