ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Κλειστή η Αμαλίας

Τέμπη: Πλήθος κόσμου στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Κλειστή η Αμαλίας
Στη συγκέντρωση συμμετέχουν μαθητές, φοιτητές και πολίτες που ζητούν απαντήσεις στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και απόδοση ευθυνών CNN Greece

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας.  

Η συγκέντρωση της Αθήνας ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος και σε αυτή συμμετέχουν μαθητές, φοιτητές και πολίτες που ζητούν απαντήσεις στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και απόδοση ευθυνών.

Μαζί τους οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στην Hellenic Train, οι οποίοι βρίσκονται ξανά σε απεργία, εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους, ενώ στη συγκέντρωση βρίσκονται και αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για σήμερα Κυριακή 5/3 αποφάσισε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης ΣΤΑΣΥ ΑΕ στις Γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο.

Το μετρό και ο ηλεκτρικός, παρότι υπάρχει 24ωρη απεργία, λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως και τις 4 μετά το μεσημέρι, για τη διευκόλυνση των πολιτών που θέλουν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Την ίδια ώρα για ακόμη μία μέρα ακινητοποιημένα παραμένουν τα τρένα, λόγω της 48ωρης απεργίας των Σωματείων Εργαζομένων στον σιδηρόδρομο.

Και στη Θεσσαλονίκη ωστόσο, το ΜέΡΑ25, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά και άλλες οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς έχουν απευθύνει κάλεσμα στην Καμάρα, στις 11:30.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ