ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Προφυλακίστηκε ο σταθμάρχης Λάρισας μετά τη μαραθώνια απολογία του

Τέμπη: Προφυλακίστηκε ο σταθμάρχης Λάρισας μετά τη μαραθώνια απολογία του
Ο σταθμάρχης Λάρισας μετά την απολογία του οδηγήθηκε στη φυλακή AP

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο σταθμάρχης Λάρισας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας απολογίας του για την τραγωδία στα Τέμπη

Συγκεκριμένα, ανακρίτρια και εισαγγελέας διέταξαν την προφυλάκιση του 59χρονου υπαλλήλου, κρίνοντάς τον ρόλο του τη μοιραία νύχτα, ως καθοριστικό, ώστε να οδηγηθεί η επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος σιδηροδρομική γραμμή και συγκεκριμένα σε εκείνη της καθόδου.

Για την ακρίβεια, μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο σταθμάρχης, είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων και είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, αφού μετά την πρόσφατη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα το 2019, επισείει μέχρι και την ποινή της ισοβίου καθείρξεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα, αλλά ξεκίνησε αμέσως να απαντάει στις ερωτήσεις.

Ο σταθμάρχης είχε μεταφερθεί νωρίτερα από τις 11 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο, όμως η διαδικασία διεκόπη πριν ξεκινήσει, λόγω τεχνικού προβλήματος. Γύρω στις 14:00 κλήθηκε να μπει στο γραφείο της ανακρίτριας για να ξεκινήσει η απολογία του η οποία και συνεχίστηκε για περίπου επτά ώρες.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του δήλωνε συντετριμμένος από την πρώτη στιγμή και ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης στον βαθμό που του αναλογεί. Φέρεται να είπε στον συνήγορό του ότι «έχω στις πλάτες μου τον θάνατο 35 ανθρώπων» όταν αντιλήφθηκε το λάθος του, αλλά παράλληλα επιδιώκεται να αποδοθούν ευθύνες για παραλείψεις ή λάθη σε όποιον ακόμη αναλογούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ