ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ στον Δήμο Ωρωπού για περιστατικό κακοποίησης ηλικιωμένης από πλήρωμα ασθενοφόρου

ΕΔΕ στον Δήμο Ωρωπού για περιστατικό κακοποίησης ηλικιωμένης από πλήρωμα ασθενοφόρου
Το συμβάν καταγγέλθηκε στον δήμαρχο Ωρωπού, Γεώργιο Γιασημάκη, ο οποίος προέβη σε άμεσες ενέργειες INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΡΧΕΙΟ)

Αποτροπιασμό προκαλεί φωτογραφία, στην οποία φαίνεται το προσωπικό ενός ασθενοφόρου, ιδιωτικής εταιρείας να βρέχει με λάστιχο μία 70χρονη γυναίκα, η οποία βρίσκεται γυμνή πάνω σε ένα χαλί σε πιλοτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του ασθενοφόρου στον Ωρωπό, προχώρησε σε αυτή την πρακτική προκειμένου να μη λερωθεί το όχημα.

Να σημειωθεί, δε, ότι η 70χρονη γυναίκα, σύμφωνα με πηγές, νοσεί με ψυχιατρικά προβλήματα, γεγονός που θα απαιτούσε ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα και σεβασμό στη μεταχείρισή της.

Το συμβάν καταγγέλθηκε στον δήμαρχο Ωρωπού, Γεώργιο Γιασημάκη, ο οποίος προέβη σε άμεσες ενέργειες.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος κάλεσε την ιδιωτική εταιρεία ζητώντας τον λόγο από τον ιδιοκτήτη για το συγκεκριμένο συμβάν, ενώ μίλησε προσωπικά και με τους διασώστες, οι οποίοι, όπως μας μετέφερε, επικαλέστηκαν διάφορες δικαιολογίες για αυτή τη συμπεριφορά, όπως ότι... δεν είχαν νερό ή άλλο μέσο για να καθαρίσουν τη γυναίκα ώστε να γίνει η διακομιδή.

Ο δήμαρχος ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου πληρώματος από τον ιδιοκτήτη και διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό, η οποία θα ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Ωρωπού:

«Ενημερώθηκα πριν από λίγο για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας, την οποία πλένει γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας, πλήρωμα του Δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος.

Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή. Ως Δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν.

Επίσης επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται δεν θα μείνουν ατιμώρητες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ