ΕΛΛΑΔΑ

Οργή για τις εικόνες ντροπής στον Ωρωπό - Τι υποστήριξαν οι ιδιώτες διασώστες

Οργή για τις εικόνες ντροπής στον Ωρωπό - Τι υποστήριξαν οι ιδιώτες διασώστες
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του ασθενοφόρου στον Ωρωπό δεν ήθελε να «λερωθεί» το όχημα ΕΡΤ

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εικόνα που δείχνει το προσωπικό ενός ασθενοφόρου, ιδιωτικής εταιρείας να βρέχει με λάστιχο μία γυμνή 70χρονη γυναίκα, στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας στην περιοχή του Ωρωπού

«Δεν θα σας πω τι δικαιολογίες άκουσα χθες το βράδυ (ενν: Κυριακή 5/3) για το περιστατικό. Οτιδήποτε και να έχει συμβεί, δεν υπάρχει δικαιολογία», δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού, Γεώργιος Γιασημάκης στο Open. Έχει ήδη διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό.

«Οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μας είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν», δήλωσε ο δήμαρχος στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του ασθενοφόρου στον Ωρωπό, προχώρησε σε αυτή την πρακτική για να μη λερωθεί το όχημα.

Να σημειωθεί, δε, ότι η 70χρονη γυναίκα, σύμφωνα με πηγές, νοσεί με ψυχιατρικά προβλήματα, γεγονός που θα απαιτούσε ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα και σεβασμό στη μεταχείρισή της.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό, κάλεσε την ιδιωτική εταιρεία ζητώντας τον λόγο για το συγκεκριμένο συμβάν, ενώ μίλησε προσωπικά και με τους διασώστες, οι οποίοι επικαλέστηκαν διάφορες δικαιολογίες για αυτή τη συμπεριφορά, όπως ότι... δεν είχαν νερό ή άλλο μέσο για να καθαρίσουν τη γυναίκα ώστε να γίνει η διακομιδή.

Ο δήμαρχος ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου πληρώματος από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Ωρωπού:

«Ενημερώθηκα πριν από λίγο (5/3) για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας, την οποία πλένει γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας, πλήρωμα του Δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος.

Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή. Ως Δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν.

Επίσης επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται δεν θα μείνουν ατιμώρητες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ