ΕΛΛΑΔΑ

«Ντρέπομαι και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», λέει ο δήμαρχος Ωρωπού για το συμβάν

«Ντρέπομαι και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», λέει ο δήμαρχος Ωρωπού για το συμβάν
Ο δήμαρχος Ωρωπού ανέφερε πως δεν έχει βρεθεί κάποιος συγγενής της ΕΡΤ

Αποτροπιασμό και θλίψη σε ολόκληρη την κοινωνία του Ωρωπού, και όχι μόνο, έχει προκαλέσει το συμβάν κατά το οποίο πλήρωμα ασθενοφόρου έπλυνε με λάστιχο μια γυμνή ηλικιωμένη γυναίκα, στην πυλωτή πολυκατοικίας.

Τον αποτροπιασμό του δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή διέταξε ΕΔΕ και όπως ο ίδιος λέει, θα περιμένει το πόρισμα για να το πάει στον εισαγγελέα.

«Είναι ένα αποτροπιαστικό γεγονός, που μας γυρίζει σε εποχές μεσαίωνα. Ντρέπομαι πραγματικά και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Αν ακούσω δικαιολογίες, θα ντρέπομαι διπλά», είπε συγκεκριμένα.

Το ασθενοφόρο ανήκει στον δήμο, όμως το διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία με την οποία έχει υπογράψει σύμβαση η δημοτική Αρχή. «Εμείς ως δήμος διατηρούμε δικό μας ασθενοφόρο γιατί το έχουμε πραγματικά ανάγκη», λέει ο κ. Γιασημάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και εξηγεί: «Αν συμβεί ένα περιστατικό το Σαββατοκύριακο ή σε μια αργία, θα πρέπει να πάει στο Ιατρικό Κέντρο Καπανδριτίου, δηλαδή σε μια απόσταση 27 χιλιομέτρων.

Από την άλλη, δεν μπορούμε να περιμένουμε ασθενοφόρο από την Αθήνα, γιατί θα χρειαστεί 1 και 1,5 ώρα για να έρθει, αν βρεθεί αμέσως διαθέσιμο και δεν θα ξέρουν και τους δρόμους αν χρειαστεί να πάνε σε κάποιο ορεινό σημείο, υπάρχει δηλαδή σοβαρό πρόβλημα με τον χρόνο. Έτσι, έχουμε δικό μας ασθενοφόρο και το διαθέτουμε στην ιδιωτική εταιρεία, με την οποία έχουμε υπογράψει τη σύμβαση. Τώρα φυσικά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με αυτή τη εταιρεία, όταν έχει συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό».

Σχετικά με τη συγκεκριμένη κυρία, ο δήμαρχος Ωρωπού είπε πως δεν έχει βρεθεί κάποιος συγγενής της και πως συνεργείο θα πάει για να καθαρίσει το σπίτι της.

Όσο για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο δήμος, ο κ. Γιασημάκης απάντησε: «Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα για το θλιβερό περιστατικό, έδωσα εντολή για κατεπείγουσα ΕΔΕ. Με το που θα βγει το πόρισμα, θα το πάω αμέσως στον εισαγγελέα και θα γίνουν από τη μεριά μας όποιες ενέργειες απαιτούνται».

Για άθλιο περιστατικό έκανε λόγο ο υπουργός Υγειας, Θάνος Πλεύρης

Για άθλιο περιστατικό έκανε λόγο ο υπουργός Υγειας, Θάνος Πλεύρης αναφερόμενος στην εικόνα που δείχνει εργαζόμενους σε ιδιωτικό ασθενοφόρο, να πλένουν με λάστιχο ηλικιωμένη γυναίκα στην πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διέμενε στον Ωρωπό.

Ο υπουργός δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν ανήκουν στο ΕΚΑΒ ούτε γενικότερα στο Υγείας και διαψεύδει όσους ισχυρίζονται το αντίθετο.

«Οιδιασώστεςμας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές», έγραψε ο ίδιος μεταξύ άλλων στο Twitter.

Ειδικότερα ανέφερε ότι: «Το άθλιο περιστατικό στον Ωρωπό δεν έχει σχέση με εργαζόμενους στο @YpYgGR, όπως λανθασμένα διακινούν κάποιοι.Οι συγκεκριμένοι δεν εργάζονται ούτε στο ΕΚΑΒ ούτε συνολικά στο Υγείας. Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ