Ακατάσχετα τα έξοδα κηδειών που γίνονται δημοσία δαπάνη – Νέα τροπολογία
Ανεκχώρητα και ακατάσχετα θα είναι τα έξοδα κηδείας προσώπων που κηδεύονται δημοσία δαπάνη, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Η διάταξη κατατέθηκε προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν δυσκολίες εκταμίευσης οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, που θα κηδευτούν δημοσία δαπάνη.
Ειδικότερα, προβλέπει ότι τα εν λόγω ποσά ορίζονται ως ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή Τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης.
Διαβάστε την τροπολογία πατώντας εδώΔεν εμπίπτουν σε καμία κατηγορία εισοδήματος, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση ή εισφορά, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.
Επίσης, δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τέμπη: Στις 3.500 ευρώ η δημόσια δαπάνη για την κηδεία κάθε θύματος
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων
Η στιγμή που κτήριο καταρρέει μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Βηρυτό (vid)
08:37
Banksy: Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι αποκάλυψε την πραγματική ταυτότητα του μυστηριώδους καλλιτέχνη
08:29
Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση από την Αλεξανδρούπολη για τον πόλεμο και τον... Τραμπ
08:28
Ποιος είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Αλί Λαριτζανί - Κομβικός ο ρόλος του στις διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο
08:22