Ακατάσχετα τα έξοδα κηδειών που γίνονται δημοσία δαπάνη – Νέα τροπολογία
Ανεκχώρητα και ακατάσχετα θα είναι τα έξοδα κηδείας προσώπων που κηδεύονται δημοσία δαπάνη, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Η διάταξη κατατέθηκε προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν δυσκολίες εκταμίευσης οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, που θα κηδευτούν δημοσία δαπάνη.
Ειδικότερα, προβλέπει ότι τα εν λόγω ποσά ορίζονται ως ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή Τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης.
Διαβάστε την τροπολογία πατώντας εδώΔεν εμπίπτουν σε καμία κατηγορία εισοδήματος, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση ή εισφορά, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.
Επίσης, δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τέμπη: Στις 3.500 ευρώ η δημόσια δαπάνη για την κηδεία κάθε θύματος
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων
Θανατηφόρα πτώση 38χρονης από ύψος 15 μέτρων στο αεροδρόμιο της Ινδιανάπολης
23:18
Μάλτα: Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 30 Μαΐου
23:07
Ανησυχία Τζέι Ντι Βανς για την εξάντληση των αποθεμάτων πυραύλων στον πόλεμο με το Ιράν
22:55
Φωτιά στην ορεινή Νάξο - Επί ποδός ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
22:54