ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ορίστηκαν νέοι εφέτες ανακριτές για το τραγικό δυστύχημα

Τέμπη: Ορίστηκαν νέοι εφέτες ανακριτές για το τραγικό δυστύχημα
Αναβαθμίστηκε ποινικά η υπόθεση για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη EUROKINISSI/ ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας των Εφετών Λάρισας αναβαθμίστηκε ποινικά η υπόθεση για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που έχει βυθίσει στο πένθος τη χώρα.

Πλέον, η διενέργεια της έρευνας περνά σε δύο εφέτες, οι οποίοι αναλαμβάνουν τις ανακρίσεις για την πολύνεκρη τραγωδία.

Τακτικός εφέτης ειδικός ανακριτής ορίστηκε ο Σωτήρης Μπακαίμης, με αναπληρώτρια την συνάδελφό του Σοφία Λυμπεριάδου.

Η σύγκλιση της Ολομέλειας έγινε με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος εποπτεύει το σύνολο των ερευνών για το τραγικό δυστύχημα, λόγω της μείζονος σοβαρότητας της υπόθεσης.

Ο κ. Δασκαλόπουλος κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρηματολόγησε για την ανάγκη ορισμού έμπειρων δικαστικών λειτουργών για τις ανακρίσεις για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Στην Ολομέλεια, σύμφωνα με πληροφορίες μετείχαν οι ανώτεροι δικαστικοί που υπηρετούν αυτή την εποχή στη Λάρισα και οι εφέτες που ορίστηκαν για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, θεωρούνται ότι διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία και νομική κατάρτιση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, κατηγορούμενοι κατέστησαν, μετά την απαγγελία των κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε βάρος τους, ο επιθεωρητής και οι δύο σταθμάρχες του Σταθμαρχείου Λάρισας που εργάζονταν στην απογευματινή βάρδια. Τα αδικήματα, για τα οποία ασκήθηκαν οι διώξεις είναι διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, δηλαδή κακούργημα με ποινές από δέκα χρόνια ως ισόβια, όπως και τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή, δηλαδή πλημμελήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ