ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: «Αναρχικοί οι δράστες της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη»

Θεοδωρικάκος: «Αναρχικοί οι δράστες της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη»
Οι δράστεςτης επίθεσης κατά του κ. Βαρουφάκη ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία, αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME - Φωτογραφία αρχείου

Στη επίθεση που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αναφέρεται σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, λέγοντας, ότι οι δράστες ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία.

Ο υπουργός έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες της επίθεσης στον Προεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους…».

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 17χρονου, ο οποίος εμπλέκεται στον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος είναι γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει προσαχθεί αρκετές φορές στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ο 17χρονος ήταν αυτός που βιντεοσκοπούσε τον ξυλοδαρμό του Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση ενός ακόμη ατόμου, που συμμετείχε στην επίθεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες στα Εξάρχεια.


Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.


Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ