ΕΛΛΑΔΑ

Ελβετία: Πενταμελής οικογένεια νεκρή από πυροβολισμούς μέσα στο καμένο σπίτι της

Ελβετία: Πενταμελής οικογένεια νεκρή από πυροβολισμούς μέσα στο καμένο σπίτι της
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών, ο πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες του πριν αυτοκτονήσει AP Photo/Jean-Francois Badias

Πέντε μέλη μιας οικογένειας που είχαν σκοτωθεί από πυροβολισμούς σε καντόνι στην Ελβετία, βρέθηκαν μέσα στο καμένο σπίτι τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, πιθανότερος δράστης φέρεται να είναι ο πατέρας, ο οποίος αφού σκότωσε τη γυναίκα του και τις τρεις κόρες του στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονιού Βο, «μετά από δύο ημέρες εντατικών ερευνών, το σενάριο ενός οικογενειακού δράματος είναι το πιθανότερο σύμφωνα με τον εισαγγελέα που είναι υπεύθυνος για την ποινική έρευνα και τους ανακριτές».

Η αστυνομία υποπτεύεται ότι ο πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε πρώτα τη γυναίκα του και αμέσως μετά τις τρεις κόρες του πριν αυτοκτονήσει.

Τα πτώματα των μελών της οικογένειας που διέμεναν εκεί - ο 45χρονος πατέρας, η 40χρονη μητέρα και οι τρεις κόρες τους ηλικιών 5, 9 και 13 ετών - βρέθηκαν μέσα στα αποκαΐδια. Το σπίτι το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες, βρίσκεται στο Ιβερντόν-λε-Μπαν, μια πόλη στις όχθες της λίμνης Νεσατέλ.

Όλο τα πτώματα είχαν πυροβοληθεί

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε ένα από τα θύματα έφερε σημάδια από σφαίρες. «Βρέθηκε ένα όπλο κοντά στον πατέρα που ενδέχεται να είναι ο δράστης των άλλων τεσσάρων ανθρωποκτονιών πριν βάλει αυτός τέλος στη ζωή του», τόνισε η αστυνομία, η οποία αποκλείει προς το παρόν «την ανάμιξη τρίτου προσώπου».

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη διαπιστωθεί επίσημα, αλλά η αστυνομία έκανε λόγο για «παρουσία στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού μεγάλης ποσότητας βενζίνης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ