ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία στην απεργία της Πέμπτης - Συμμετέχουν ΟΛΜΕ και σιδηροδρομικοί

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία στην απεργία της Πέμπτης - Συμμετέχουν ΟΛΜΕ και σιδηροδρομικοί
Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία INTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στην πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ συμμετοχή στην απεργία δήλωσαν η ΟΛΜΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Η έξοδος των οχημάτων από τα αμαξοστάσια θα γίνει στις 8:30 π.μ.

Κανονικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ. Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ δηλώνει «η εθνική τραγωδία στα Τέμπη μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με ζητήματα ελλιπούς ασφαλείας σε βαθμό που αγγίζουν την παθογένεια» και απαιτεί «συγκοινωνίες ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».

Τέλος καλεί τους εργαζόμενους στις 11:00 π.μ. στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Σε ό,τι αφορά στο Μετρό, το τραμ και τον ΗΣΑΠ αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις, πιθανόν εντός της ημέρας.

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για την Πέμπτη γνωστοποίησαν με σημερινή τους ανακοίνωση και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

«Δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία την Πέμπτη (16/3) ενόψει της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που έχει κηρυχθεί από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στη σημερινή συνεδρίαση της, αποφάσισε ομόφωνα, την συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη, που αποφασίστηκε ομόφωνα στις 12-03-2023 από τους αντιπροσώπους του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, η οποία και αρχίζει την 00.01 ώρα της 16-03-2023, ημέρα Πέμπτη, και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.

«Η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 από 00.01 ως 24.00» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και σιδηροδρομικοί

Σε μαζική συμμετοχή καλεί τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η ΟΛΜΕ στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Με αίτημα να απαιτηθεί «μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών».

Η ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Αθήνα που θα γίνει στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να μην κρύβονται πίσω από τα «ανθρώπινα» λάθη.

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε, αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Στην 24ωρη απεργία, της Πέμπτης 16ης Μαρτίου, που προκήρυξε η ΓΣΕΕ συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς απαιτώντας να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που προκάλεσαν την τραγική απώλεια των συναδέλφων και συμπολιτών μας.

Σε ανακοίνωσή της δηλώνει: «Στην προσπάθεια να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του δυστυχήματος και στην απόδοση ευθυνών σε αυτούς που τους πραγματικά αναλογούν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται η Ομοσπονδία θα σταθεί αρωγός. Είμαστε μαζί. Είμαστε ενωμένοι μακριά από αλληλοκατηγορίες και πολιτικές σκοπιμότητες. Είμαστε δίπλα στους συγγενείς των συναδέλφων μας και των συμπολιτών μας που έχασαν τόσο άδικα τους δικούς τους ανθρώπους, με την υπόσχεση να φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκαλο. Υποσχόμαστε σε όλη την Ελληνική Κοινωνία έναν ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ και ΑΣΦΑΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

Τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη και την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους αποφάσισε και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Παράλληλα, αποφάσισε τη διοργάνωση σιωπηρής διαμαρτυρίας μελών του την ίδια ημέρα (Πέμπτη 16.3.2023) και ώρα 20:30 σε Δικαστήριο της Αθήνας, το οποίο θα ανακοινωθεί σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ