ΕΛΛΑΔΑ

Καταθέτει για τον ξυλοδαρμό του ο Βαρουφάκης - Απολογείται 19χρονος συλληφθέντας

Καταθέτει για τον ξυλοδαρμό του ο Βαρουφάκης - Απολογείται 19χρονος συλληφθέντας
Ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης Eurokinissi / Μιχάλης Καραγιάννης

Καταθέτει για τον ξυλοδαρμό του ο Γενικός Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ αναμένεται να αναγνωρίσει και τα πρόσωπα των δύο συλληφθέντων για το περιστατικό. 

Ταυτόχρονα, εντός της ημέρας απολογείται ένας 19χρονος συλληφθέντας με την κατηγορία του ξυλοδαρμού του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια.

Υπενθυμίζεται πως τα δύο άτομα που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, είναι ένας 17χρονος που απολογήθηκε την Τετάρτη (15/3) και ένας 19χρονος που πρόκειται να απολογηθεί στη μία το μεσημέρι της Παρασκευής (17/3).

Ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Έπειτα από τις 14 προσαγωγές που έγιναν κατά τα χθεσινά επεισόδια της διαμαρτυρίας για τα Τέμπη, ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας άνδρας ο οποίος φαίνεται να συμμετείχε στην επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.

Πρόκειται για έναν 35χρονο, που με εντολή της ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος και θα αποφασιστεί εάν θα τον καλέσει εκ νέου για κατάθεση.

Το χρονικό της επίθεσης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια στις 10 Μαρτίου, από άγνωστους δράστες.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΜΕΡΑ25, περικυκλώθηκε από περίπου 20-30 άτομα και ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Βαλτετσίου έξω από εστιατόριο, όπου ο ίδιος βρισκόταν με τη συντονιστική του Diem25 (βρίσκονται στην Ελλάδα για τριήμερη συνδιάσκεψη).

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με κάταγμα στη μύτη, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι ξεκίνησαν άμεσα έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ