ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες επιβατών για λεωφορεία: «Δεν πιάνουν τα φρένα, μας αφήνουν στους δρόμους»

Καταγγελίες επιβατών για λεωφορεία: «Δεν πιάνουν τα φρένα, μας αφήνουν στους δρόμους»
Eurokinissi / ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Λεωφορεία που δεν πιάνουν τα φρένα, ανοίγουν οι πόρτες με κίνδυνο να βρεθεί κάποιος στην άσφαλτο, αλλά και φθαρμένα λάστιχα, καταγγέλλουν επιβάτες για τα λεωφορεία της γραμμής που εκτελούν δρομολόγια στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, οι επιβάτες μιλούν για λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους αλλά και των οδηγών.

Τιμόνια που τρέμουν, αντικείμενα που κρέμονται και είναι έτοιμα να πέσουν, επικίνδυνες παγίδες, φθαρμένα λάστιχα, χαλασμένα καθίσματα και σπασμένα μηχανήματα εισιτηρίων, είναι κάποιες από τις εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Open και τις οποίες συναντά κανείς σήμερα στα λεωφορεία.

Μία επιβάτιδα αναφέρει ότι «τα περισσότερα είναι άχρηστα. Μπορεί να το πάρεις και να σε αφήσει στη μέση του δρόμου και να περιμένεις άλλη μια ώρα να έρθει άλλο. Ερχόμουν από τη Λούτσα, πήρα το Α5 και περίμενα άλλη μια ώρα να έρθει το άλλο. Έκανα τρεις ώρες να πάω σπίτι μου. Ούτε τα φρένα πιάνανε, ούτε τίποτα».

Άλλη μία γυναίκα υποστηρίζει ότι «Μας αφήνουν στους δρόμους γιατί (τα λεωφορεία) μένουν. Επικρατεί βρωμιά, δυσοσμία... είναι μια άθλια κατάσταση.... Φοβάμαι. Έχω σκεφτεί να πάρω ένα σφυρί αν κάποια στιγμή συμβεί κάτι να σπάσω ένα τζάμι να βγω έξω».

Ακόμη, σοκάρει και η καταγγελία επιβάτη από τις τραγικές στιγμές που έζησε όταν η πόρτα του λεωφορείου άνοιξε ξαφνικά με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να βρεθεί στο κενό.

«Έχει τύχει μπροστά μου να αιωρείται άνθρωπος, να είναι στον αέρα και να φωνάζουμε στον οδηγό να κλείσει τις πόρτες, γιατί άνοιξε ξαφνικά η πόρτα που στηριζόταν ο επιβάτης», λέει μάρτυρας.

Υπάρχουν λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους με σπασμένα τζάμια και εξαρτήματα που κρέμονται, ενώ οι οδηγοί που καθημερινά εξυπηρετούν χιλιάδες πολίτες υπό αυτές τις συνθήκες, αναγκάζονται και κάνουν πατέντες στα οχήματα για να μπορούν να συνεχίσουν να κυκλοφορούν και την επόμενη ημέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ