Μετρό: Στάση εργασίας σήμερα από 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας
Xωρίς μετρό θα μείνει η Αθήνα σήμερα (24/3) από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, λόγω στάσης εργασίας που εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αττικής (ΣΕΛΜΑ).
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που λιμνάζουν, δυσχεραίνουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ), την εξυπηρέτηση του 1,5 εκατομμυρίου επιβατών καθημερινά και κάνουν τους εργαζόμενους να δίνουν καθημερινά άνισο αγώνα με τις αντιξοότητες.
Τα θέματα που θέτει το ΣΕΛΜΑ είναι:
- Έλλειψη οδηγών, τεχνικών, σταθμαρχών και εξειδικευμένου σιδηροδρομικού προσωπικού.
- Έλλειψη συρμών και ανταλλακτικών των τρένων και των σιδηροδρομικών υποδομών.
- Μη τήρηση των συμφωνηθέντων.
- Επικαιροποίηση και αναθεώρηση διαδικασιών, για εργασίες σε συρμούς και για εργασίες στο δίκτυο, με μόνιμο τακτικό προσωπικό της ΣΤΑΣΥ, χωρίς τα επαγγελματικά ρίσκα που επιβάλουν οι εργολάβοι για αύξηση των κερδών τους.
«Για όλα τα παραπάνω το σωματείο προκηρύσσει για αύριο Παρασκευή 24/3/22 προειδοποιητική στάση εργασίας από ώρες 21:00 έως λήξη της κυκλοφορίας» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
ΚΟΣΜΟΣ
Η Αμερική ψηφίζει – Οι ενδιάμεσες εκλογές με τη σφραγίδα του CNN Greece
09:35
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Οδηγός μηχανής μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε σε σταθμευμένα για να αποφύγει έλεγχο
09:33
ΔΙΕΘΝΗ
Οι χρήστες της Binance απέσυραν πάνω από 4 δισ. δολάρια μετά την κυβερνοεπίθεση μαμούθ
09:33
ΕΛΛΑΔΑ
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του ατυχήματος στο Λουτράκι - Διασωληνωμένος ένας Ιταλός
09:30
ΕΛΛΑΔΑ