ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση κατά των γιατρών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου καταθέτει η κατηγορούμενη

Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση κατά των γιατρών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου καταθέτει η κατηγορούμενη
Η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Μήνυση κατά των γιατρών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας, που κατέθεσαν ως μάρτυρες στη δίκη για την υπόθεση «ανθρωποκτονίας» της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη υποβάλει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως ανακοίνωσε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας η εντολέας του υποβάλει μήνυση κατά των γιατρών του Καραμανδάνειου για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και της ψευδορκίας.

Ακόμη ο κ. Κούγιας ζήτησε να κλητευθεί η παιδίατρος – καθηγήτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Αγγελική Καρατζά προκειμένου να καταδειχθεί, όπως είπε, ότι οι γιατροί του Καραμανδάνειου δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί της πριν από το επεισόδιο ανακοπής που υπέστη η Τζωρτζίνα αλλά μετά το θάνατο του παιδιού.

Από την πλευρά της εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κλητευθεί για κατάθεση στο δικαστήριο η κυρία Καρατζά. Την τελική ωστόσο απόφαση θα λάβει το δικαστήριο.

Ακόμη ο κ. Κούγιας κατέθεσε αίτημα και για να αναγνωσθεί η κατάθεση της κ. Καρατζά που έχει δοθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Η εισαγγελέας ως προς αυτό το αίτημα ζήτησε το δικαστήριο να επιφυλαχθεί.

Πάντως αναφερόμενος στην κατάθεση της κ. Καρατζά ο κ. Κούγιας ανάφερε στη δίκη: «Η κ. Καρατζά διαψεύδει τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο που λένε ότι επικοινώνησαν μαζί της οποτεδήποτε πριν η Τζωρτζίνα πάθει την ανακοπή. Η κατάθεσή της οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς διαψεύδει ότι δήθεν επικοινώνησαν μαζί της είτε κατά την εισαγωγή, είτε κατά τη νοσηλεία. Η μοναδική επικοινωνία που είχαν μαζί της ήταν μετά την ανακοπή, όταν την ρώτησαν αν είχε εξετάσει ποτέ τη Τζωρτζίνα στο παρελθόν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ