ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Καμπανού: «Όταν μπήκε ο Άλκης στο χώμα, μπήκαμε και 'μεις» - Τι κατέθεσε μητέρα κατηγορουμένου

Δίκη Καμπανού: «Όταν μπήκε ο Άλκης στο χώμα, μπήκαμε και 'μεις» - Τι κατέθεσε μητέρα κατηγορουμένου
Τοιχογραφία με τον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό IN TIME / ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

«Όταν μπήκε ο Άλκης στο χώμα, μπήκαμε και 'μεις στο χώμα. Είναι μία καθημερινή πληγή για μας, σαν να χάσαμε και 'μεις το παιδί μας» ανέφερε ξεκινώντας την κατάθεσή της, κλαίγοντας, η μητέρα του 10ου κατηγορουμένου για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζεται για 19η μέρα η δίκη.

Σε απολογητικό τόνο για την εμπλοκή του παιδιού της στην επίθεση που κόστισε τη ζωή στον 19χρονο Άλκη πρόσθεσε πως «προσπάθησα να γράψω ένα γράμμα για να εκφράσω την οδύνη μου. Να το πάω όμως που; Σκέφτηκα να πάω στο μνήμα του παιδιού, αλλά δεν είμαι αντάξια να πάω».

Στη συνέχεια, η μάρτυρας μετέφερε όσα της είπε ο γιος της για το φονικό συμβάν: «Μου είπε «μαμά δεν πλησίασα ποτέ τον Άλκη. Ανέβηκα χτύπησα τον Κ. (έναν από τους φίλους του 19χρονου που τραυματίστηκαν. Με χτύπησαν, μου έφυγε το δρεπάνι, έψαξα δεξιά - αριστερά δεν το βρήκα, και μετά έφυγα». Τον ρώτησε για το δρεπάνι γιατί το πήρε «μήπως επειδή είναι μεγάλο και εντυπωσιακό;», αλλά, όπως ανέφερε δεν πήρε απάντηση.

Κλήθηκε να αναφερθεί σε προγενέστερο επεισόδιο οπαδικής βίας στο οποίο είχε εμπλακεί ως θύμα ο 22χρονος κατηγορούμενος γιος της και το οποίο σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών φέρεται να αποτέλεσε την αφορμή για την τυφλή επίθεση εναντίον του Άλκη και της παρέας του. Όπως κατέθεσε, ο 22χρονος υπέστη σοβαρό τραυματισμό, κινδύνευσε να χάσει το μάτι του και αντιμετωπίστηκε τελικά χειρουργικά. «Πήγα στο σημείο της επίθεσης, προσπάθησα να μάθω τι είχε συμβεί, έκανα μήνυση. Μου είπε «μαμά μην το ψάχνεις, γιατί θα κινδυνεύει ο Α. (φίλος του)», σημείωσε.

Η ερώτηση της εισαγγελέως

Παίρνοντας τον λόγο η εισαγγελέας της έδρας και με αφορμή την αναφορά της συγκεκριμένης μάρτυρα ότι με τον θάνατο του Άλκη έχασε κι αυτή το δικό της παιδί- την κάλεσε να υποδείξει ποιος είναι ο γιος της. Τότε εκείνη γύρισε και τον υπέδειξε με το χέρι της.

Θέλοντας να δείξει ότι σε αντίθεση με τον Άλκη, ο δικός της γιος ζει, η εισαγγελέας είπε «δεν έχω άλλη ερώτηση».

«Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης, εγώ τον βλέπω, τον ακουμπάω, περιμένω κάθε μέρα να τον δω. Όσο είναι το παιδί στη φυλακή, είμαι κι εγώ εκεί» ανταπάντησε.

Η κατάθεση της δεύτερης μητέρας

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η κατάθεση μίας ακόμη μητέρας, του πέμπτου κατηγορούμενου, η οποία εξέφρασε την οδύνη της για τον χαμό του 'Αλκη. «Είμαστε συντετριμμένοι» ανέφερε, συμπληρώνοντας, ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι το παιδί της ενεπλάκη σε ένα τέτοιο περιστατικό. Απολογούμενη πρόσθεσε ότι «το φέρουμε βαρέως και μακάρι να είχαμε κάνει ό,τι μπορούσαμε για να αποφευχθεί η απώλεια του Άλκη».

Η ίδια περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως «ένα φυσιολογικό παιδί που δεν δημιουργούσε εντάσεις», ενώ σχετικά με την εμπλοκή του στην δολοφονική επίθεση, όπως την μετέφερε στην ίδια ο 23χρονος γιος της (οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου) είπε πως δέχθηκε απλώς να τους μεταφέρει στο σημείο.

«Βρέθηκα εκεί, κοιτούσα πως να φύγω. Δεν κρατούσα τίποτα, ήμουν με γυμνά χέρια» της ανέφερε ο γιος της.

Παράλληλα, σημείωσε ότι πριν αποκαλυφθεί η εμπλοκή του 23χρονου στο φονικό επεισόδιο και παρακολουθώντας τηλεόραση από βίντεο των τριών αυτοκινήτων, ο σύζυγός της παρατήρησε ότι ένα απ' αυτά «μοιάζει με το δικό μας», αλλά δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό τους ότι θα μπορούσε να είναι πράγματι αυτό.

«Ήταν σαν κεραυνός εν αιθρία. Είχα υποστεί φρίκη, ταράχθηκα» είπε σχολιάζοντας την αντίδρασή της όταν έμαθε για την εμπλοκή του γιου της.

Την Πέμπτη (29/3) η συνέχεια

Η δίκη διεκόπη για την Πέμπτη (29/3) και θα συνεχιστεί με την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ