ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Σε υπόθεση πορνογραφίας με ανήλικο κορίτσι εξετάστηκε το 2022 ο λυράρης

Ηράκλειο: Σε υπόθεση πορνογραφίας με ανήλικο κορίτσι εξετάστηκε το 2022 ο λυράρης
Ο 66χρονος κατηγορούμενος είχε καταγγελθεί για την υπόθεση κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας με θύμα ανήλικο κορίτσι INTIME

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ένα ανήλικο αγόρι στο Ηράκλειο. Ωστόσο, η περίπτωση αυτή φαίνεται πως δεν ήταν η μόνη για την οποία απασχόλησε τις Αρχές. Έτσι, σύμφωνα με neakriti.gr, τον Δεκέμβριο του 2022 ο κατηγορούμενος είχε κληθεί να καταθέσει στις Αρχές και για μία ακόμα υπόθεση κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι. 

Στο κατηγορητήριο με τις αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση με το 11χρονο αγόρι που έγιναν από το 2018 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023 και στον 66χρονο, αναφέρεται πως ασκήθηκαν διώξεις που αφορούν σε βιασμό κατ' εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ' εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση, μαστροπεία κατ' εξακολούθηση, παράνομη βία κατ' εξακολούθηση.

Παράλληλα, το Creta24.gr, αναφέρει πως ο 66χρονος κατηγορούμενος είχε καταγγελθεί για την υπόθεση κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας με θύμα τότε το ανήλικο κορίτσι.

Μια υπόθεση που αφορά περίπου δύο χρόνια πριν, καθώς η Ασφάλεια Ηρακλείου είχε σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του το καλοκαίρι του 2021.

Η καταγγελία της μητέρας του κοριτσιού

Έτσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Creta24, είχε προηγηθεί η προσφυγή της μητέρας του τότε ανήλικου κοριτσιού, για να καταγγείλει τις συνομιλίες, την ανταλλαγή βίντεο και γυμνών φωτογραφιών μέσω διαδικτύου της κόρης της με διάφορα ανήλικα άτομα, μεταξύ των οποίων τον σήμερα 66χρονο λυράρη που κατηγορείται για την υπόθεση κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενός ανήλικου αγοριού.

Συγκεκριμένα, η μητέρα του κοριτσιού είχε καταγγείλει στους αστυνομικούς ότι μετά από πληροφόρηση που είχε από φιλικό της πρόσωπο, η ανήλικη κόρη της έστελνε βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου σε διάφορους χρήστες των social media. Μάλιστα, είχε πει τότε στους αστυνομικούς πως σε συζήτηση που είχε με το παιδί της, εκείνο της επιβεβαίωσε τα όσα είχε πληροφορηθεί.

Το παιδί μίλησε στη μητέρα τoυ για συγκεκριμένους χρήστες με συγκεκριμένα προφίλ, μεταξύ των οποίων και ένα που φαινόταν να έχει τα στοιχεία του 66χρονου.

Οι εκβιασμοί στο κορίτσι

Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η ανήλικη και ανέφερε η μητέρα της στους αστυνομικούς, οι συγκεκριμένοι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης της έστελναν βίντεο και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου, ζητώντας της να στείλει κι εκείνη, κάτι που έκανε, ενώ της ζητούσαν κι άλλο υλικό εκβιάζοντάς την. Όπως της έλεγαν, εάν δεν το έκανε, θα δημοσίευαν αυτά που τους έχει ήδη στείλει.

Στην κατάθεσή της η μητέρα είχε πει ότι γνώριζε τον σήμερα 66χρονο καλλιτέχνη, καθώς ήταν οικογενειακοί φίλοι. Ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη ότι η κόρη της της εκμυστηρεύτηκε πως ο λυράρης την είχε πλησιάσει όταν ήταν 13 ετών και της είχε δείξει μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής στο διαδίκτυο να βλέπει ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο, ενώ -σύμφωνα πάντα με την τότε κατάθεση της γυναίκας- ο συλληφθείς για την υπόθεση με το αγόρι είχε πείσει την κόρη της να τραβήξει βίντεο τον εαυτό της να «χαϊδεύεται» και να τους το στείλει. Μάλιστα, η ανήλικη είχε πει ότι ο ίδιος της είχε αποστείλει βίντεο που τον έδειχνε γυμνό, δεν φαινόταν όμως το πρόσωπό του.

Η «επίσκεψη» στο σπίτι του κοριτσιού

Η μητέρα του κοριτσιού είπε ακόμη ότι πληροφορήθηκε πως ο σήμερα 66χρονος κατηγορούμενος παρενέβαινε στη σχέση της κόρης της με ανήλικο συγγενή του, προκειμένου να γίνει πιο ερωτική.

Στην τότε κατάθεσή της η μητέρα του κοριτσιού είχε αναφερθεί επίσης σε ένα περιστατικό που της είχε κινήσει υποψίες. Συγκεκριμένα, είχε καταθέσει ότι ενώ έφευγε από το σπίτι τους και η κόρη της ήταν μόνη της στο σπίτι, είδε τον 66χρονο να σταθμεύει το αυτοκίνητό του και να κατευθύνεται προς το σπίτι της. Η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι της, ο 66χρονος την αντιλήφθηκε και έφυγε από το σημείο.

Στη συγκεκριμένη δικογραφία αναφέρονται και άλλα περιστατικά που αφορούσαν κυρίως ανήλικα εκείνη την περίοδο άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ